22 Kasım 2020 Pazar günü ekranlara gelen 2020 MasterChef Türkiye son bölümde mavi ve kırmızı takımlar arasında oynanan son takım dokunulmazlığı oyununda Mehmet, Danilo ve Somer şef tarafından belirlenen menüyü en iyi hazırlayan takım bireysel dokunulmazlığı kazanarak son 8 kişilik kadroya katılma şansını elde etti. Bu bağlamda ürünlerini hazırlayan mavi ve kırmızı takım yarışmacılarının hazırladıkları ürünleri tadan Mehmet, Danilo ve Somer şefler, kırımızı takım haftanın son dokunulmazlığını kazanan takım olarak belirledi.

Dokunulmazlığını kaybeden mavi takım yarışmacıları bireysel dokunulmazlık oyununda karşı karşıya geldi. Jüri şefler tarafından belirlenen ürünü mavi takım üyeleri arasında en iyi yapmayı başaran Emir; Mehmet, Danilo ve Somer şefler tarafından bireysel dokunulmazlığı kazanan isim olarak açıklandı.

Bu safhanın ardından mavi takım üyeleri arasında haftanın son eleme adayı oylaması yapıldı ve en fazla eleme oyunu alan Sefa haftanın son eleme adayı olarak belirlendi.

MasterChef eleme gecesinde Uğur, Ayyüce ve Sefa arasından Somer şef tarafından hazırlanan balık ürünü yemeği en iyi yapan Sefa ve Uğur MasterChef serüvenine devam etme hakkı kazanırken en başarısız yapan Ayyüce ise 22 Kasım eleme gecesinde MasterChef'e veda eden isim oldu.

MASTERCHEF AYYÜCE KİMDİR?
Masterchef Ayyüce, 1996 yılında Sakarya’da doğdu. Ayyüce Kamit, 1.68 boyunda ve 45 kilodur. Lise sona kadar Sakarya’da eğitim gören Ayyüce, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon bölümünde eğitimini tamamladı., Mutfak Sanatları Akademisi’nde profesyonel aşçılık eğitimi alan Ayyüce, 360 İstanbul adlı restaurantta 4 aylık stajını tamamladıktan sonra bir yıl da aktif olarak orada çalışmaya devam etti. Ardından Marmaris Grand Azur Hotel’in İtalyan Mutfağı’nda üç ay çalışan Ayyüce, İstanbul’a döndüğünde Nicole Restoran’da işe başladı ve son olarak, 2 yıl pastanede çalıştı.  MasterChef 2020’nin ana kadrosunda yer almaya hak kazanan Ayyüce Kamit, mutfak ile yakından ilgilenmektedir.