Emre Yücelen'in YouTube kanalında, kendisi hakkında yapılan tüm analizleri izlediğini belirten Sagopa Kajmer; "Ben her yerde görünmüyorum. İçime sinmeyen mecralarda bulunmuyorum. Senin, benim hakkımda 10'da 10 doğru yorum yaptığını düşünüyorum. Müzisyen, enstrümanist ve eğitimci kimliğini bir yana koyarak; çok zor olan, müziği doğru yorumluyor olmanı önemsiyorum. O yüzden burdayım" şeklinde konuştu.

Emre Yücelen'e, çocukluğundan beri müzikle iç içe olduğunu ve evinde bir çok enstrüman bulunduğunu anlatan Sagopa Kajmer; "Babası, kardeşi, amcası ve kuzenlerinin müzisyen olduklarını ve bu ortamda büyüdüğünü" söyledi. Röportaj sırasında, Sagoğa Kajmer'in 2003 - 2004 yılları arasında, kayıtlarını yaptığı "Bir Pesimistin Gözyaşları" albümünden söz açılması üzerine Kajmer; "Ben hiçbir zaman Auto-Tune kullanmadım" dedi. 80'li yıllarda MFÖ ve Ercan Saatçi gibi isimlerin de rap denemeleri yaptığını söyleyen Sagopa Kajmer, Cartel'in etkisi ile rap müziğe başladığını ve yazdığı ilk sözün "Adalet Kirli Atlet" olduğunu söyledi.


Anneannesinin aldığı bilgisayar ve değeri 5 dolar olan mikrofonlar ile imkansızlıklar içinde 90' lı yılların ortalarında sample yapmaya başladığını söyleyen Kajmer; "Duygu Sömürgesi" ve "366. Gün" şarkılarındaki hataları da açıkladı. Yanlış sample kesmesi üzerine bu hataların oluştuğunu söyleyen Kajmer, 1 yıl boyunca ise B12 eksikliğinden ötürü dalgınlık sorunu ile mücadele ettiğini de sözlerine ekledi.