Dünya Barış Günü’nde ‘Barışa Rap’ Konseri

Kartal Belediyesi’nin, Kartal Meydanı’nda Zafer ve Barış Haftası kutlamaları, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde de devam etti. 27 Ağustos günü ünlü Rapçi Ceza ile başlayan ve ilgi gören konserleriyle devam eden etkinliklerin altıncı gününde, “Barışa Rap” konseri düzenlendi. Kutlamalarda, günün ilk etkinliği, DJ Murat Gemlik ve Bükre Sena Sait’in sahne performansı oldu. Ünlü DJ Murat Gemlik’in ve Bükre Sena Sait’in sahne performansıyla eğlenen binlerce rap müzik severler kendilerinden geçtiler. Konserin sonunda, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Adem Uçar ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Umut Develi, DJ Murat Gemlik ve Bükre Sena Sait’e bir teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti.

Kutlamaların devamında, Türkiye’nin önde gelen rap şarkıcıları; Asil, Keişan, Mert Şener, Şanışer ve Sokrates sahne aldı. Yaklaşık dört saat süren konserde, sevilen şarkılarını söyleyen ünlü rapçiler, dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Özellikle gençlerin katılımının yoğun olduğu konserde, binlerce insan rap şarkılarına coşkuyla eşlik etti.

“Umut burada, Gençlik Burada!”

Konser programında konuşan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Barışa Rap için buradayız. Barış; kardeşliği getirir, dayanışma ve birlikteliği getirir. Bizler bu konuda örnek olmak zorundayız. Zafer ve Barış Haftası’nda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygıyla yad ettik. Gençlik burada, umut burada! Sizleri çok seviyorum” ifadelerini kullandı. Konserin devamında, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, gecede sahne alan tüm rap şarkıcılarına plaket ve çiçek takdim etti.