Topluluk amaçlarının üniversitemiz kampüsünde bulunan hayvanların daha rahat ve daha mutlu bir yaşam alanına sahip olmalarını sağlamak olduğunu vurgulayan DOHAY Topluluğu Başkanı Büşra Naz Çağman, köpeklerden korkan öğrencileri bilgilendirmek maksadıyla alanında uzman bir köpek eğitmeniyle seminer düzenlediklerini söyledi.

Mavi kapak projelerinin yeni bir proje olduğunu söyleyen DOHAY Topluluğu Başkanı, şu ana kadar 10 kilogram mavi kapak topladıklarını belirterek mamaları kilo üzerinden temin ettikten sonra kampüste belirli bölgelere bırakacaklarını ifade etti.

“Hayvanların Rehabilite Edilmesi Çözüm Olabilir”
Kampüs içerisinde bulunan hayvanlara yönelik kısırlaştırma, aşılama ve besleme faaliyetlerinin popülasyonu azaltacağını söyleyen topluluk üyeleri, saldırgan hayvanlara yönelik yapılacak olan rehabilite çalışmalarının çözüm olabileceğini aktardı. Üniversite merkezinde bulunan hayvanların sosyal hayvanlar olduğunu belirten Çağman, hayvan dostlarımızın aç kalması sonucu saldırganlaşabileceklerine değinerek paydaşları bilinçli olmaya davet etti.

“Mavi Kapaklar Mama Oluyor” projesi kapsamında SAÜ merkez yemekhanesi, SAÜ merkez kütüphanesi, SAÜ Kongre ve Kültür Merkezi ve M3 Mühendislik Fakültesi kantininde mavi kapak toplama kutuları bulunuyor.