Sakarya Büyükşehir Öğretmenevinde gerçekleştirilen çalıştaya İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Şevket Kırıcı, Sakarya Makina İmalatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Tansel Cavit Kulak, sanayi sektörü temsilcileri, il ve ilçe millî eğitim yöneticileri, mesleki eğitim okul/ kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

İş gücü piyasasının talep ettiği mesleki yeterlilik ve becerilere sahip bireyler yetiştirmek, mesleki eğitim alanında faaliyet gösteren kurumlarımızın ulus ötesi işbirliklerini ve kurumsal kapasitelerini geliştirme doğrultusunda düzenlenen çalıştayda;
•    Erasmus+ projelerinde yapılan faaliyetlerin yaygınlaştırılmasında karşılaşılan güçlükler, 
•    Nitelikli kapsayıcı mesleki eğitim ortamları oluşturmak amacıyla yapılacak çalışmalar,
•    Ulusal ve uluslararası düzeyde sürdürülebilir mesleki gelişim odaklı eğitim stratejileri geliştirme,
•    Mesleki Eğitim yurt içi ve yurt dışı öğrenci staj, öğretmen işbaşı gözlem faaliyetlerinde yaşanılan sorunlar,
•    Erasmus+ proje bütçelerinin harcanmasında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri,
•    Erasmus+ Mesleki Eğitim projelerinde öğrenci staj ve öğretmen işbaşı gözlem faaliyetlerinde alınan belgelerin (Europass Hareketlilik Belgeleri, Europass CV ve Katılım Belgeleri) ülkemizdeki geçerliliklerinin kabul edilmesi sorunları ve çözüm önerileri,
•    Mesleki eğitime olan ilginin artırılmasında alınacak tedbirler gibi konular ele alındı.

İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, program açılışında yaptığı konuşmasında; “Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak kurumlarımızın dünyaya açılmaları sınır ötesi değişim ve iş birliği yapmaları içinde çalışmalar başlattık. Bu çerçevede Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü Erasmus Programı çerçevesinde Türkiye Ulusal Ajansına Erasmus Okul Eğitimi Akreditasyon Belgesi, Erasmus Meslekî Eğitim Akreditasyon Belgesi ve Erasmus Yetişkin Eğitimi Akreditasyon Belgesi almak için proje başvurusu yapmıştır. Başvurumuz, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından başarılı bulunmuş ve Müdürlüğümüz üç alanda da Erasmus Akredite Kurum onayı alan 14 il millî eğitim müdürlüğünden birisi olmuştur” dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Savaşçı, Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in dediği gibi Türkiye’de mesleki eğitim iki dalda ilerliyor. Birincisi; mesleki ve teknik Anadolu liseleri, ikincisi de mesleki eğitim merkezleri. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunu'nda 25 Aralık 2021’de yapılan değişiklikle beraber mesleki eğitim merkezlerine devam eden öğrencilerin ücretlerini devletimiz üzerine alarak işverenin üstündeki yükünü aldığını ifade etti. Mesleki eğitim merkezlerinde 25.315 kayıtlı öğrenciye ulaşıldığını da belirten Savaşçı, döner sermayeden elde edilen gelirin büyük artış sağlayarak 11 ayda 40.327.063,00 TL’ye ulaştığını hatırlattı.

Tüm katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür eden İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Sakarya’mızda mesleki eğitimde büyük yol alınmasında önemli katkılar sağlayan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’na ve diğer sivil toplum kuruluşlarına da teşekkür etti ve çalıştayın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.