//Nurettin Eryılmaz'ın özel haberi//

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde yaşayan 47 yaşındaki Leyla Acar, yaklaşık 7 yıl önce 230 kiloya ulaşınca ameliyat oldu. Ameliyatın ardından 1 ay içerisinde 75 kilo veren Acar, bir süre sonra ayağında oluşan sorun nedeniyle verdiği kiloları yeniden geri aldı.

Aldığı kilo ile birlikte ayaklarındaki şişkinlikler nedeniyle hareket edemez hale gelen ve eve hapsolan Acar, "Anneme ve babama yük oluyorum, bu kilolardan kurtulup bir yere gidip çalışarak anneme ve babama bakmak istiyorum. Artık bıktım, ayakkabı giymek ve dışarıya çıkmak istiyorum. Çok bunaldım, bu halimle ölmek istiyorum" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Hastaneye yatırılıp tedavi olarak zayıflamak isteyen Acar, yetkililerden yardım istedi. 

47 yaşındaki Leyla Acar, "Evden dışarı çıkamıyorum. Annem ve babamın rahatsızlıkları var. Artık onlara yük olmak istemiyorum. Daha önce ameliyat olmuştum, çok kilo vermiştim. 235 kiloydum, 1 ayda 75 kilo verdim. Sonra tekrar kilo aldım. Yetkililerden beni doktora götürmelerini istiyorum, çaresi neyse onu yapsınlar bana. Zayıflamak, yürümek istiyorum. Annem ve babam artık peşimden koşamıyorlar. Sabahtan akşama kadar evde oturuyorum. Benim bu sorunuma çare bulunsun, hastaneye yatıracaklarsa hastaneye yatırsınlar, yeter ki zayıflayayım. Zayıflayınca bir işe girip çalışmak istiyorum, anne ve babama ben bakmak istiyorum." dedi.

Çocuğunun tecavi olup ayağa kalkmasını isteyen Leyla Acar'ın annesi, "Benim çocuğum ameliyat oldu. Ameliyattan sonra iyiydi, geziyordu. Daha sonra düştü, bir şeyler oldu ayaklarının üzerine basamadı. Yatalak oldu. Öyle olunca da kilo aldı. Perhizleri vardı, perhizlerini yaptıramadık. Çocuğumun tedavi olup ayağa kalkmasını istiyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek çocuğunun hastaneye yatıp tedavi olmasını isteyen Leyla Acar'ın babası Kemal Acar, "28 senedir çocuğumun peşindeyim. Götürmediğim yer kalmadı. Sağ olsun başkanımız Düzce'de kızımızı ameliyat yaptırdı. 235 kiloydu, 75 kilo birden verdi. Daha sonra aynı kiloyu yeniden aldı. Şuan doktorlara gidemiyoruz. Geçen sefer aile doktorları geldi, bakıp merhem verip gittiler. Devletimizden, Cumhurbaşkanımızdan çocuğumun hastanede tedavi olmasını istiyorum. Başka bir şey istemiyorum. Ben yoksul durumda bir adamım. Kızımın zayıflamasını istiyorum." dedi.