//Nurettin Eryılmaz-Şevval Geçin//

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında yapımına başlanan 106 Yataklı Acil Durum Hastanesi’nin inşaatı hız kazandı. Sakarya'nın yoğun bakım sıkıntısına çare olacak Acil Durum Hastanesi inşaatı Aralık ayının sonu gelmeden kısa süre içinde tamamlanmış olacak.

Halk54.com ekibi, Acil Durum Hastanesi'ndeki çalışmaları yerinde görüntüledi. Bir kısımda betonların atıldığı görülürken, fora kazık içinde açılan yerlere demir ve betonların atılmaya başlandığı gözlendi. Hastanede çalışmalar gece ve gündüz devam ediyor. Temel atma çalışmalarında yüzde 50'lik aşamaya gelindi. 

İstanbul'dan sonra Türkiye'de ilk kez Sakarya'da yapılacak olan Acil Durum Hastanesi, son teknoloji tıbbi cihazlarla donatılacak.  106 yatak kapasiteli ve ileri düzeyde ameliyatların yapılabileceği 2 ameliyathanesi ve toplamda 6 ameliyathanesi olacak.

Acil Durum Hastanesi'nde 24+24 ikinci ve üçüncü basamak olmak üzere 48 yoğun bakım ünitesi direkt devreye girecek, 5 diyaliz ünitesi, 12 müşahade yatağı ve 2 acil servis poliklinik ile hizmet verecek. İhtiyaç anında 106 yatağın tamamı yoğun bakım yatağı olarak kullanılabilecek.