// Hüseyin Cumalı //

ÇOK KATLI BİNA
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’nun seçim vaatleri arasında bulunan “Ada Meydan Projesi” adım adım ilerlemeye devam ediyor. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sonrasında hasarlı durumdaki Ali Fuat Cebesoy Vergi Dairesi, bir banka, SAKVA ve bazı dükkanların bulunduğu çok katlı binanın yıkılmasından sonraki işleyiş sürüyor. Çok katlı binanın yıkılıp yerine yapılan otopark çevresindeki sondaj çalışmaları sonrasında şimdi de Adapazarı Belediyesi’nin hemen yanında bulunan Hilmi Kayın İş Merkezi çevresinde sondaj çalışmaları başladı.

GECE YARISI
Ada Meydan Projesi kapsamına dahil edilmesi planlanan Hilmi Kayın İş Merkezi’nin çevresinde kalabalık bir ekip gece boyunca sondaj çalışması yaptı. Hilmi Kayın İş Merkezi’nin belirlenen noktalarında yapılan sondaj, ilgili mühendisler tarafından kontrol edildikten sonra kayıtlara alınıyor. Gece boyunca yapılan sondajlar sırasında yer altı sularının sondajlardan çıktığı dikkatlerden çıkmaz iken yapılan sondajlar uzmanlar tarafından incelenip rapor haline getirildikten sonra bölgenin zemin etüdü yapılacak.

MODÜLER SİSTEM
Adapazarı Belediyesi tarafından yapılması planlanan kentin kalbindeki Ada Meydan Projesi modüler sistem olarak hayata geçirilmesi planlanıyor. Şu anda araç otoparkı olarak kullanılan alan, Adapazarı Belediyesi Hizmet Binası, Hilmi Kayın İş Merkezi’ni içine alacak olan proje çizimi yapıldıktan sonra üç ayrı alandaki binalar modüler şekilde tek, tek inşa edildikten bir bütün olarak hizmete alınacak. Üç ayrı alanın dışında Adapazarı Belediyesi’nin hemen yanındaki üçgen adadaki binanın da Ada Meydan Projesi’ne katılması planlanırken, proje kapsamında meydan, Belediye Yeni Binası, Evlendirme Binası ve akıllı yer altı otoparkı gibi bir çok yapı hizmete alınacak.