Geçtiğimiz hafta Adapazarı Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen Ali Fuat Cebesoy Vergi Dairesi, SAKVA ve Halkbank'ın hizmet binasının yıkım ihalesine 26 firma katıldı. Açık teklif usulü yapılan ihalede ikinci turdan sonra kapalı teklife geçildi.

YIKIM İŞLEMİ BAŞLIYOR
Kapalı teklifte en yüksek teklifi veren Nerman Hafriyat ve İnşaat Limited Şirketi 406 bin TL teklifle ihaleyi kazanmıştı. Firma, 30 gün içeresinde yıkılacak bina çevresinde gerekli tedbirleri alarak yıkım işlemine geçecek.

ESNAFA 1 AY SÜRE VERİLDİ
Binadaki pencere ve kapılar ile hurda olarak satılabilecek metal aksamın sökümüne başlandı. Henüz binayı boşaltmayan alt katlardaki esnafa ise 1 ay süre verildiği öğrenildi.

Yarım asırdır birçok kurumun hizmet binası olan yerin yıkılmasının ardından meydanda yeraltı otoparkı, iş yerleri ve kongre merkezleri yer alacak.

ORHAN CAMİ MEYDANINA FARKLI BİR GÖRÜNÜM KATACAK
İkinci aşamada ise Adapazarı Belediye binasının yıkımı yapılarak yeni belediye binasının inşaatı yapılacak. Bu projenin tarihi Orhan Camii Meydanı ve çevresine çok farklı bir görünüm katması bekleniyor.

BAŞKAN IŞIKSU'NUN SEÇİM VAADİNDEKİ PROJE
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun seçim vaadindeki projeler arasında yer alan Ada Meydan projesi burada hayata geçirilecek.