// Hüseyin Cumalı’nın özel haberi // 

ŞOK AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Sakarya Cumhuriyet Başsavcı vekili olarak 2010-2011 yılları arasında Sakarya Adliyesi’nde görev yapan Kazım Özsoy, emekli olduktan sonra siyasete atıldı. Emekli savcı Özsoy geçen Haziran’da attığı imzayla İYİ Parti’ye katıldı. Geçen gün sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Kazım Özsoy, hakkında bazı iddiaların yapıldığını ve bu iddiaların cemaat kaynaklı olduğunu ileri sürdü.

BELEDİYEDE YOLSUZLUK
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özsoy, “Manisa'ya başsavcılık ünvanım alınarak gönderildikten sonra 2014 yılının Ocak ayında başladım ve üstelik o tarihte şu an FETÖ'dan tutuklu olan ve meslekten ihraç edilen başsavcıya ve onun her türlü engellemerine rağmen. Manisa'ya gelmeden önce başsavcı olarak görev yaptığım Sakarya ilinde FETÖ'nun en güçlü olduğu 2010 ve 2011 yıllarında belediyedeki FETÖ'cuların yolsuzluklarına ve belediye imkanlarını peşkeş çekmelerine karşı resen soruşturma açtım” diye yazdı.

FETÖ’CÜLERLE TAKIŞMIŞ!
İYİ Parti’ye katılan Kazıl Özsoy, “Eğer adım soyadımla internette arama yapar ve medyabar sitesine bakarsanız bunu net olarak görebilir ve apar topar kış günü Kasım ayında neden Manisa'ya gönderildiğimi anlarsınız. Sakarya İline de Karaman Başsavcısı iken FETÖ'cularla takışmam ve yaptığım soruşturmalardaki tutumum nedeniyle 2008 yılında tenzili rütbe ile başsavcı vekili olarak gönderildim” sözlerine yer verdi.

SORUŞTURMA HABERİ
Sosyal medya hesabında yaptığı açıklamasında “Eğer adım soyadımla internette arama yapar ve medyabar sitesine bakarsanız bunu net olarak görebilir” diyen Kazım Özsoy’un dikkat çektiği medyabar’daki o haber ise 28 Ekim 2011 tarihinde “Siyasi kulislerde bu soruşturma var!”  başlığıyla yayınladı. 

İŞTE O HABER
Haberde, “Adapazarı Belediyesi'nde üst düzey yöneticilerin, aralarında yer aldığı soruşturmanın ne zaman sonuçlanacağı konuşuluyor. Sakarya siyasetinde şehir efsanesi haline gelen her gün yeni bir dedikodunun fısıldandığı Adapazarı Belediyesi'nde, Cumhuriyet Savcılığı tarafından aylar önce başlatılan çok sayıda üst düzey yöneticisinin aralarında yer aldığı soruşturmanın ne zaman sonuçlanacağı konuşuluyor” sözlerine yer verildi.

MECLİS ÜYELERİ DE VAR
Aynı haber, “Bazı belediye meclis üyelerinin de ifadelerine alındığı soruşturmayı sürüten Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kazım Özsoy' un Manisa'ya atanması ile şimdi merak edilen bu soruşturmanın ne zaman tamamlanacağı.. Soruşturmayı yürüten Başsavcı vekili Kazım Özsoy'un yerine şu an için atama yapılmasa da, Savcı Özsoy'un görevinden ayrılmasıyla yürüttüğü soruşturma dosyaları iki ayrı Cumhuriyet Savcısına verildi” dendi.

ADAPAZARI BELEDİYESİ
Medyabar’ın kaynak gösterilmeden yapılan haberinde, “Aralarında Adapazarı Belediyesi dosyasının da bulunduğu dosyaları şimdi iki Cumhuriyet Savcısı ayrı ayrı soruşturuyor. Özellikle şehirdeki siyasetçilerin sürekli gündeminde olan Adapazarı Belediyesi'ndeki soruşturmanın ne zaman tamamlanacağı merak konusu. Ciddi iddiaların olduğu, belediye hesapları ile ilgili olan bu soruşturmanın sürpriz sonuçlara gebe olacağı belirtiliyor” dendi.

PSİKOLOJİK SORUNLAR
Haber, “Soruşturma kapsamında bilgilerine başvurulan Adapazarı Belediyesi Başkan ve Yardımcılarının ifadeleri merak konusu. Kamuoyunda da merak uyandıran , soruşturmanın önümüzdeki günlerde seyrinin ne olacağı, dava açılıp açılmayacağının açığa kavuşması beklenirken Adapazarı Belediyesi'nde üst düzey yöneticileri arasında bu davanın stresi yaşanıyor.. Özellikle bazı belediye Başkan Yardımcıları davanın verdiği psikoloji günlük yaşantılarına da yansıyor. Bu gerginliğinin de soruşturmanın tamamlanmasıyla sona ermesi bekleniyor” sözleriyle son buldu.

SORUŞTURMA SÜRECİ NASIL BAŞLADI!
Sakarya Cumhuriyet Başsavcı Vekili iken Adapazarı Belediyesi’ndeki FETÖ’cülerle ilgili dava açtığını, bu nedenle o yıllarda FETÖ’cülerle takıştığını, bu nedenle Başsavcı vekili iken savcı olarak apar topar Manisa’ya atandığını ileri süren Kamil Özsoy’un dikkat çektiği 2010-2011 yıllarda peki ama neler oldu! 

VE SORUŞTURMA AÇILDI
Bütün her şey o yıllarda Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen imzasız bir mektupla başladı. İmzasız olarak gönderilen mektubu ihbar kabul eden Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve bazı iş adamlarının ‘haksız yere kazanç sağladığı, makam ve mevkilerini kötü amaçla kullandığı, belediyede yolsuzluk yapıldığı’ iddiasıyla birlikte soruşturma başlatıldı. 

O İSİMSİZ MEKTUBU KİM ATTI!
Sakarya kamuoyunda büyük yankı uyandıran soruşturmayla birlikte isimsiz mektupta ismi geçenlerin ifadesi savcılık alınmaya başlandı. Kentin ünlü isimlerinin de bulunduğu bu soruşturma sürerken, şüpheli sıfatıyla ifadeleri alınanların avukatları hiçbir delil olmadan yapılman bu soruşturmaya da itiraz etti. İşte o günlerde isimsiz mektubun kimin tarafından atıldığı araştırılırken, PTT’nin güvenlik kamera kayıtlarında isimsiz mektubun atıldığı saatlerde birden tanıdık bir yüz ortaya çıktı.

DANIŞMAN DURMUŞ ALİ K.
PTT güvenlik kamera kayıtlarında Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli başta olmak üzere dönemin başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve iş insanlarıyla sorun yaşayan ünlü müteahhit Durmuş Ali K.’nin PTT şubesi’nde mektubu attığı güvenlik kamera kayıtlarına ulaşıldı. Bu yeni gelişmeyle birlikte isimsiz mektup olayının seyri de değişti. Çünkü mektubu attığı ileri sürülen kişinin dönemin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli’nin danışmanlığını yaptığı ortaya çıktı. Başkan Süleyman Dişli ile de sorunları olan ünlü müteahhittin kamera kayıtlarının ortaya çıkması bir anda kamuoyunda şok etkisi yaşattı.

PEKİ AMA DURMUŞ ALİ K. KİM!
2010 ve 2011 yıllarında Adapazarı Belediyesi’nde üzerinden Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile girdiği mücadele sonrasında Sakarya Cumhuriyet Başsavcı Vekili iken kendisinin apar topar Manisa’ya savcı atandığını belirten Kazım Özsoy’un emekli olduktan ve İYİ Parti saflarına katıldıktan sonra gündeme taşıdığı olayın perde arkası aynen böyle idi. Emekli olduktan sonra ve İYİ Parti’ye kayıt olduktan sonra FETÖ ile uğraştığı için başına gelenleri anlatan emekli savcı Kazım Özsoy’un gündeme taşıdığı o yıllardaki isimsiz mektup olayının kahramanı olan Durmuş Ali K. kim! 

TÜMGENERAL MEHMET DİŞLİ
Sakarya’ya memleketinden elinde bir bavulla gelen Durmuş Ali K. normal bir yaşantı sürerken yaşamı bir anda değişti. Dönemin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli’nin danışmanı olan Durmuş Ali K.’ye Allah bir anda ‘yürü ya kulum’ dedi. 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi Tümgeneral Mehmet Dişli’nin kayınçosu Ali D.’nin eşi ile Durmuş Ali K.’nin eşi ortak oldu. Bu ortaklıkla birlikte Adapazarı’nın göbeğinde hızla inşaatlar yükselmeye başladı.

ÇİFTE SORUŞTURMA
Yıllar yılları kovalarken Sakarya’ya sade vatandaş olarak gelen Durmuş Ali K. kentin en ünlü müteahhitlerinden biri oldu. Öyle ki bazı basın kuruluşlarının bile işyeri kiraladığı Durmuş Ali K. büyük servete ulaştı. Ancak güzel günler Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ile Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı tarafından ayrı, ayrı soruşturma açmasıyla son buldu. İki soruşturma sürerken Durmuş Ali K. iddiaya göre mallarının bir bölümünü satıp, eşi Türkan K.'yi de yanına alarak ABD'ye uçtu.

VE TUTUTLANDI
ABD'de 6 ay kalan işadamı ve eşi Haziran 2016 tarihinde ABD'den Sakarya'ya geri döndü. Ancak bu dönüşle birlikte kötü günlerde başladı. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Amerika Birleşik Devletleri'nden geldikten sonra Durmuş Ali K. ve eşi Türkan K.’yi Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olmak, Resmi belgeyi düzenlemeye yetkisi olan kamu görevlisine yalan beyanda bulunmak, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile Başbakanı'na hakaret iddiasıyla gözaltına aldı. İfadesi alınan çiftten mahkemeye sevk edilen 59 yaşındaki Durmuş Ali K. hakim tarafından tutuklandı.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA
Müteahhit Durmuş Ali K. tutuklanırken, eşi Türkan K. ise adli kontrol ve yurt dışı yasağıyla beraber serbest bırakılmıştı. Yaşanan bu süreç sonrasında 15 Temmuz Darbe Girişimi ile birlikte Durmuş Ali K.'nin bütün mal varlığına Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında el kondu. İddiaya göre yaklaşık 110 milyon TL'ye devlet el koyarken, Durmuş Ali K. dosyası yeni alınan ifadelerle bir kez daha gündeme geldi. 

NİSAN 2018’DE SERBEST KALDI
Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'nce gözaltına alınan ve 1 Temmuz 2016 tarihinde çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol ve yurt dışı yasağıyla serbest bırakılan Türkan K. ile 2 akrabasını 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bir kez daha gözaltına alındı. Tarih sayfası Nisan 2018’de ise Durmuş Ali K. için yeni bir sayfa açıldı. Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce özel olarak hazırlanan Ferizli Spor Salonu'ndaki duruşmada mahkeme heyeti Durmuş Ali K.'nin tutuklu süresi ve sağlık durumunu göz önüne alarak yurtdışı çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar verdi. 

FETÖ MAĞDURUMUŞ!
İşte 2010-2011 yıllarında Adapazarı Belediyesi hakkında isimsiz mektupla başlayan ve geçen gün “Adapazarı Belediyesi’ndeki FETÖ’cülerle uğraştığım için aniden Kasım 2011 yılında Manisa’ya atandım. FETÖ ile savaştım” açıklamasıyla bir kez daha gündeme gelen İYİ Partili emekli savcı Kazım Özsoy’un anlattıklarının perde arkası böyle idi.