HALK54.COM/ÖZEL

Halk54.com ihbar hattına yapılan şikayette Adapazarı Salko Camii imanının tam sirenler çalarken sela verdiğini belirten takipçimiz, “Geçen 10 Kasım saat tam 09.05’te Ulu Önder Atatürk’ün 83. yıldönümü nedeniyle bütün yurtta olduğu gibi Sakarya’da da sirenler çaldı. Ancak saatler tam 09.05 sirenler çalarken Adapazarı Salko Camii imamı birden sela vermeye başladı. Bir yandan sirenler çalarken bir yandan da sela okunmasına önce herkes ‘Mustafa kemal Atatürk için imam sela okuyor’ dedik. Sonra bu kişinin ölen bir kişi için tam saat 09.05 geçe sela verdiğini öğrendik” dedi.

Siren çalmasının bittiği anda Salko Camiinin yanında bulunan Adapazarı 21 Haziran İlköğretim Okulu’nda İstiklal marşı’nın okunduğunu belirten takipçimiz, “Siren bitti bu kez sela sürerken okulda da İstiklal Marşı okunmaya başladı. Öğrencilerin de okuduğu İstiklal marşı sela ile karıştı. Sela bitti bu kez de ölenin hangi köye defin edileceğini yine imam hoparlörlerden söylemeye başladı. Bu kez de İstiklal marşı ile ölen kişinin defin anonsu karıştı” dedi.

Hayatını kaybeden herkese saygı duyduklarını belirten takipçimiz, “10 Kasım saat 09.05’te bütün sirenlerin çaldığını, okullarda İstiklal marşı okunduğunu bilmeyen yok. Bu imam efendi saat 09.05 yerine selayı saat 09.15’te verse ne olurdu! Ne değişirdi! Bu Atatürk’e yapılan bir saygısızlıktır. Bu yapılan olayın yanlışlıkla mı, yoksa kasıtlı mı yapıldığını Sakarya Valiliği incelesin. Valilik bu işin iç yüzüne baksın. Salko Caminin çevresinde herkese bunu sorsunlar. Halkın bu işe tepsi var” dedi.