// Fuat Koçer //

Halk54.com ihbar hattına gelen bir kare fotoğraf ‘eyvah eyvah’ dedirtti. Adapazarı’nda aldığı domateslerden sabah kahvaltı için kesen Müjdat M. İsimli vatandaş, gördüğü manzara karşısında şok oldu. Domatese renk ve çabuk büyümesi için verilen kimyasal maddelerle birlikte içinde değişik maddeler barındıran GDO’lu domatesi gören Müjdat M., “İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu” diye sordu.

Domatesin kimyasıyla oynandığının altını çizen Müjdat M., “Bu domatese kimler kimyasal verdi, bu kimyasal verilen domatesler hiç mi kontrol edilmedi, bu ürünler nasıl alındı, nasıl Hal’e satılmak için geldi, tezgaha nasıl geldi, kimyasal barındıran ve insan hayatıyla oynanan bu domateslerin ekibinden sofraya gelene kadar hiç mi denetlenmedi! Biz böyle domates ve başka ürünler mi yiyoruz” diye sordu.

Denetimlerin artırılmasını isteyen Müjdat M., “Bir vatandaş olarak kimyasıyla oynanan sebze ve meyve yemek istemiyorum. Bu bir vatandaş olarak en doğal isteğim. İnsanoğlunu kanser dahil bir çok hastalığın içine atan GDO’lu ürünlerle ilgili olarak Sakarya’da önlem alınmasını istiyoruz” diye konuştu.