HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
Olay, Adapazarı Korucuk Mahallesi'nde meydana geldi. Ortaokul 2. sınıf öğrencisi Ali Berat K., bir arkadaşıyla tartışma yaşadı. Tartışmanın ardından çocuk, annesi ile bir yakınıyla beraber iddiaya göre 12 yaşındaki Ali Berat'ı darp ettiler. 

Çocuğunun darp edildiği haberini alan baba Serkan K., çocuğunu hastaneye götürdü. Burada tedavisi yapılan Ali Berat'ın sağ el parmaklarının ve omuz kemiğinin kırıldığı, sol dizinde ise çatlak olduğu belirlendi. 

Çocuğunun derslerini takip edemediğini belirten baba Serkan K., halk54.com'a yaptığı açıklamada konuyu yargıya taşıdıklarını belirtti. 

Darp edildiği iddia edilen Ali Berat K., "Mahallemizde oturan Yuşa adlı ilk önce bana küfür etti. Ondan sonra kavga ettik. Sonra ben mahallenin bakkalına giderken Yuşa ve annesi birden önüme çıktı. Annesiyle ve 16-17 yaşlarında bir kız çocuğuyla beni darp ettiler. Darp ederken çevredekiler beni onların elinden kurtardı. Sağ elimin parmaklarını kırdılar. Omzumun kemiğini kırdılar ve sol dizimde bir çatlak var. Kolum 2 hafta sargıda kalacak ve ben derslerimi takip edemiyorum." diye konuştu.

Çocuğun babası Serkan K. ise "Çocuklar tartıştıktan sonra ben eşimle ilgileniyordum. Sonra komşularım beni aradı yetişin çocuğunuzu darp ediyorlar diye. Geldiğimde baktım çocuğum bu haldeydi. Ben gidipte niye böyle yaptınız diye sormadım çünkü soracak bir tipte insanlar olmadıkları için. Konuşma gereği dahi duymadım. Aldım çocuğumu hastaneye götürdüm. Doktorun söylediklerinden anlaşılayacağı üzerine çocuğum tamamen darp edilmiş. Öldüresiye dövülmüş yani." şeklinde konuştu.

Çocukların tartışmasında yetişkinlerin devreye girmesinde ve çocuğunun darp edilmesinin hiç hoş olmadığını belirten baba Serkan K., "Bunlar hepsi bizim çocuklarımız. Çocuğun dünyası eğlencedir. Ben onu anlıyorum. Birbirleriyle tartışmış olabilirler fakat yetişkin bir kişinin çocuğu darp etmesini zaten biz kabullenemiyoruz. Böyle bir sıkıntı var yani. Bunun neticesinde de biz ailelerine gidipte buradaki diğer çocukların anne babalarıyla tartışmaktan ziyade kendi çocuklarına biraz öğüt verip; 'Bak oğlum yapmayın etmeyin, arkadaşlarınıza iyi davranın' diyerekten bu şekilde konuşulsa gerçekten daha iyi olur." dedi. 

Yaşanan olayı yargıya taşıdıklarını belirten Serkan K., "Tabi biz olayı yargıya taşıdık. Kanun ne diyorsa biz onu tabi ki kabulleneceğiz. Biz kendi başımıza burada kendi kararlarımızı veremeyiz." dedi.