// Hüseyin Cumalı’nın özel haberi // 

KAÇAK YAPI
Pamukova Kadıköy Mahallesi 105 ada, 6 nolu Parselde bulunan iki katlı inşaat halindeki eve geçen 17 Haziran günü gelen Pamukova Belediyesi ekipleri AK Parti Sakarya İl Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Akın’ın eşi Dilek Akın’ın üzerine olan binanın kaçak olduğu iddiasıyla işlem yaptı. İmar İşleri Müdürlüğü tarafından “3194 sayılı imar kanunun 32. ve 42. maddeleri”ne göre tanzim edilen yapı tatil zaptında “Yapı Tatil Zaptı düzenlenmiş olup, yapı mühürlenmiştir” dendi.

YIKIM İŞLEMİ
Tutulan tutanakta, “İzinsiz 12.69 mx 8.00 m ebatlarında 1 katlı yapı tespit edilmiştir. Belediyemize başvuru yapılarak aykırılığın giderilmesi gerekmektedir. En fazla bir ay içinde yapının Ruhsat alınması/Ruhsata uygun hale getirilmesi veya yıktırılarak hatanın giderilmesi gerekmektedir. Hatanın giderilmesi halinde 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32. Maddesine göre bedelli, inşaat/yapı sahibinden tahsil edilmek üzere yıkım işlemi tarafınızdan gerçekleştirilecektir” dendi.

21 BİN 962 TL CEZA
İlgili tutanakta, “Ayrıca 3194 sayılı kanunun 42. Maddesine göre Belediyemiz Encümenince her bir sorumluluk için ayrı ayrı para cezası uygulanacaktır.İdarenin yazılı izni olmadan yapıya devam edilemez, aksi halde Türk Ceza Kanunu’nun 184. Maddesine göre işlem yapılacaktır” dendi. Öte yandan İmar Cezası Hesapla Formu tutulan binayla ilgili olarak mal sahibi olarak gözüken Dilek Akın hakkında “Ruhsatsız yapı yapmak”dan 21 bin 962 TL para cezası kesildi.

FATİH AKIN KONUŞTU
Olayla ilgili olarak Halk54.com Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Cumalı, bina sahibi olarak gözüken Dilek Akın’ın eşi AK Parti Sakarya İl Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Akın ile telefonda görüştü. Arsayı satın aldıklarını ve satın aldıkları arsada binanın zaten var olduğunu belirten Fatih Akın, kaçak inşaat yapmadıklarını dile getirdi. Arsa içindeki binanın çatısını indirdiklerini ve tadilat yaptıkları sırada ekiplerin işlem yaptığını dile getiren Fatih Akın, asla kaçak bina yapmak gibi bir durumunun olmadığını belirtti.

ASLA OLMAZ
Fatih Akın, “Biz arsa ve içindeki binayı almadan önce sahibi imar barışına başvurmuş. Biz zaten arsayı aldığımız zaman içinde bina da vardı. Dolayısıyla asla kaçak yapı yapmamız söz konusu olmaz, olamaz. Bizi herkes bilir ve tanır” dedi.