AK Parti Sakarya Adapazarı İlçe Teşkilatı'nın düzenlemiş olduğu 'Teşkilat Buluşması'nda yaptığı konuşmalarla ülke gündemine oturan AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz’un sözleri gündemden düşmek bilmiyor. Geçen Pazar günü Adapazarı Reisoğlu Tesisleri’nde yaptığı tarihi konuşma sırasında Yavuz, İstanbul seçimlerinde “Hiçbir şey olmasa bile bir şeyler oldu” sözünü söylediğini belirterek, “Ben öyle bir söz söylemedim. İspatlasınlar istifa ederim” demişti.

Kürsüden CHP’yi topa tutan Yavuz, Sakarya’daki hasarlı okullarla ilgili olarak CHP ve yandaş gazetecilerin olayı çarpıttığını söyledi. CHP ve yandaş gazeteciler dediği isimlere fena yüklenen Yavuz, Sakarya’daki okulların ağır hasarlı olmadığını belirterek, “Kimse bu olay çarpıtmasın” dedi. Okullar üzerinden sert eleştiri oklarını CHP’ye yöneten Yavuz, CHP Sakarya İl Teşkilatı’nın yeni hizmet binasıyla ilgili şok sözler söyledi.

Okulların yeni deprem yönetmeliği gereği yinelendiğini anımsatan Yavuz, “Muhtemelen CHP kendi binasının karotunu alıp testini yaptırmamıştır. Baksanız bizim okullardan daha kötü olma ihtimali vardır. Çünkü çok oldu yapılalı, deprem yönetmeliği değişti. Her değiştikçe daha yüksek standartlı, daha kuvvetli inşaatlar gerçekleştiriyoruz yaa. Onun için böyle oluyor zaten... Birazdan açıklayacağım.  Orada da sorun olur. Bir baktırmalarını tavsiye ederim” dedi.