// Hüseyin Cumalı //

NELER OLMUŞTU!
Halk54.com ihbar hattına yapılan şikayette, geçen 13 Şubat günü Karasu Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında paylaşılan fotoğraf karelerinde ‘yönetmelik dışı’ anların bulunduğu iddia edilmişti. Karasu Belediyesi’nde taşeron kadrosunda bulunan bir kadın personelin ilçedeki market ve işyerlerini denetleyen zabıta ekibinde yer aldığı, işyerlerinde denetim yaptığı, bunlarla da sınırlı kalmayıp ceza tutanağı tanzim ettiği fotoğrafları yayınlanmıştı. 

İŞ-KUR ÜZERİNDEN
Geçen Şubat ayında yaşanan bu olay hafızalarından silinmez iken bu kez de Karasu Belediyesi İŞ-KUR üzerinden 4 kadın personel aldı. Geçici zabıta statüsüyle işe başlatılan kadın personele “zabıta” elbisesi giydiren Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı bir kez daha yönetmeliğe aykırı hareket etti. Yaz mevsiminde İŞ-KUR üzerinden işe aldığı kadın personele zabıta kıyafeti giydiren Başkan Sarı, 4 kadın personelin iş süresini 2 ay daha uzattı.

SUÇ VAR MI YOK MU!
Taşeron veya şirket personeline yönetmelik gereği kesinlikle zabıta kıyafeti giydirilmesi yasak olmasına rağmen İŞ-KUR üzerinden aldığı 4 kadın personele zabıta kıyafeti giydiren Başkan İshak Sarı suç işleri mi, işlemedi mi! Taşeron olarak göreve aldığı ve geçen Şubat ayında zabıtalarla birlikte denetimi çıkan, tutanak tanzim eden kadın zabıtaya Fen İşleri Müdürlüğü üzerinden mesai yazıldı mı, yazılmadı mı!

KAMUOYUNA AÇIKLASIN
Geçen Şubat ayında yaşananların yanı sıra şu günlerde İŞ-KUR üzerinden alınan 4 kadına zabıta kıyafeti giydirilmesine tepki gösteren vatandaşlar, “Başkan İshak Sarı hem avukat, hem hukuk adamı, hem de başkan olduğuna göre yasalara ve mevzuata ilk önce kendisi uyması gerekir. Dolayısıyla elbette personel işe alsın. İnsanlar ekmek yesin ama bunu yaparken yasalara ve yönetmeliğe uygun yapsın. Karasu Belediyesi esnaf ve vatandaşı ‘yasalara’ göre denetliyor ama bunu yaparken kendisi ‘yasalara’ uymuyor. Yasaları çiğniyor. Başkan Sarı’dan son yaşanan gelişmelerle ilgili kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama bekliyoruz “dedi.