Sakarya Üniversitesi’nin kurduğu alışveriş sitesi üzerinden Sakarya esnafıyla rekabet etmesine SESOB Başkanı Hasan Alişan tepki gösterdi. Başkan Alişan, “Eğitim kurumlarının ticaret yapması doğru ve hoş değildir. Biz eğitim yapmadığımız gibi onlarda ticaret yapmamalıdır” dedi.

Halk54 Genel Yönetmeni Hüseyin Cumalı’ya konuşan Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, Sakarya Üniversitesi’nin esnafla girdiği rekabetin yanlış olduğunun altını çizdi. 2019 yılında Esentepe Kampüsü içinde yıllardır işini yapan kantinci esnafının sözleşmelerini uzatmayarak esnafın işsiz bırakıldığını anımsatan Başkan Alişan, eğitim kurumlarının, bilim adamlarının ticaretle uğraşmasını doğru bulmadığını kaydetti.

Alişan, “Biz, Sakarya Üniversitesi’ni her zaman eğitim kurumu olarak gördük. Biz, bugüne kadar böyle bildik. Bize üniversitelerin eğitim kurumu olduğunu öğrettiler. Bunu böyle biliyorduk ama böyle olmadığını ilk olarak kantinleri işletmeye başlamasıyla öğrendik. Sakarya Üniversitesi esnafla rekabet ediyor. Rekabet eder hale geldi. Bu son derece yanlıştır” dedi.

Alışan, “Hazır parayı, sıcak parayı esnafla rekabet ederek yönetmek istemeleri kabul edilemez. Sakarya Üniversitesi’nin belli özellikleri, üstünlükleri olabilir. Ama bu üstünlük ve özelliklerini eğitime katmalıdır. Eğitimin kalitesini arttırmak için bu üstünlükleri kullanmalıdır. Biz, eğitim ticaret yapmasına karşıyız. Ucundan kenarından bile olsa karşıyız. Biz nasıl eğitim işi yapmıyorsak, eğitim kurumları da ticaret yapmamalıdır. Orası ticarethane değil eğitim kurumudur. Bu yapılan alışveriş sitesi ve esnafa karşı daha önce alınan kararlar doğru değildir” diye konuştu.