Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 2 yıllık görev süresinde yapılan belediye çalışmaları ve projelerini tek tek Halk54.com’a anlattı.

Hendek ilçesinde konut müjdesi veren Başkan Turgut Babaoğlu, dar gelirli vatandaşlar için ilk etapta 300 konut yapılacağını, daha sonra ise toplam 700 konut ile tamamlanacağını açıkladı.

İlçenin iki yakası birleşecek
İlçeye meydan kazandırmak için proje yapıldığını ve hayata geçirileceğini söyleyen Başkan Babaoğlu, ilçenin iki yakasını bir araya getirmek ve E-5 karayolunu yeraltına indirmek için çalışma yaptıklarını belirtti. 200 milyonluk bir proje olduğunu aktaran Başkan Babaoğlu, imkan olması halinde bu projeyi belediye imkanı ile yapmak için tereddüt etmeden girebileceğini ifade etti.

İlçeye Fen Lisesi
İlçenin trafik master planının hazır olduğunu ve sıfır atık projelerinin hayat bulduğunu ifade eden Başkan Babaoğlu, ilçede kira, elektrik, su, doğal gaz faturalarını ödeyemeyen vatandaşın faturalarını ödediklerini belirtti. Başkan Babaoğlu ayrıca ilçeye fen lisesini mutlaka kazandırmak için çalıştığını da sözlerine ekledi.

Belediyenin 110 milyon lira borcu var
Hendek Belediyesi’nin 110 milyon lira borcu olduğunu ve öncelikli olarak kendisinin borç ödemek için gelmediğini, halka hizmet etmek için önceliği olduğunu aktaran Başkan Babaoğlu, belediyenin borçlarının küçük kısmının ödendiğini ve diğer kalan kamu borçlarının da bir mutabakat ile ödeneceğini söyledi.

Halk54.com haber müdürümüz Nurettin Eryılmaz’ın hazırlayıp sunduğu programa konuk olan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 2 yıllık görev süresinde yapılan belediye çalışmaları ve projelerini şu şekilde anlattı:

8 kardeşin en küçüğüyüm
Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu “Yaklaşık 130 yıldır Hendek’te yaşayan, eskiden göçmen ama artık buranın yerlisi olan, 5 erkek ve 3 kız olmak üzere toplam 8 çocuklu ailenin en son çocuğu olarak belediyeye 50 metre uzaklıkta oturduğumuz evimizde dünyaya gelmişim.” dedi.

Bir yaşımda babamı kaybettim
Başkan Babaoğlu “İlkokulu ve ortaokulu Hendek’te okudum. Sonra meslek lisesine gitmek zorunda kaldım. Babasız büyüdüm, Babamı ben bir yaşında iken kaybetmişiz. Annemiz bize hem analık hem de babalık yaptı. Annem sert ve otoriter bir kadındır. Beni meslek lisesine girerek meslek sahibi olup ekmeğimi kazanmamı istedi. Annem şuan 85 yaşında.” dedi.

Sporun her alanında varım
Başkan Babaoğlu, “Ben ortaokul döneminde spora başladım. Basketbola başladım. Uzun yılar grubumuz, ekibimiz vardı. Hendek’i zaman zaman ilçe içinde ve il dışında temsil eden bir takım haline geldik. Uzun yıllar basketbol ve hentbol ile temsil ettik. Bunun yanında voleybol, masa tenisi, kort tenisi, buz pateni yaparım. Çok iddialı değilim ama her sporu rahatlıkla yaparım, sporu seviyorum.” dedi.

Siyasete 12 Eylül'den sonra girdim
Başkan Babaoğlu, “Benim siyasete girmem lise birinci sınıf gibi 1986-87 yıllarında başladı. 12 Eylül askeri darbesinden sonra ilk kurulan bizim ocak dergisi adı altında orda abilerimizle faaliyetlerde bulunuyorduk. Ne gösterdiyse, ne yapıyorlarsa çay getir, çay götürdük, temizlik yap, temizlik yapıyorduk. Siyasete mutfakta yetiştik. O zaman eğitim seminer ağırlıklı çalışıyordu tabi. 12 Eylül’e bir nesil kırılmış 5 bin şehidimiz olmuş. Tekrar yeni oluşum ve tekrar siyasete milliyetçi çalışma partisiyle dönülmüş sonra ülkü ocakları ve MHP adıyla bu günlere gelinmiş. Bizi kravatlı görünce bizi başkan olarak dünyaya geldik zannediyorlar. MHP ilçe başkanlığımda ve belediye başkanlığımda ilçeye kavgasız, dövüşsüz, tartışmasız bir siyasi anlayış getirdik. Yapıcı muhalefet ve çözümüyle beraber olur biz onu bekliyoruz. “ dedi.

Radyodan sanat müziğine ilgi duydum
Başkan Babaoğlu, “Benim çocukluğumda ilçede 3 tane sinema vardı. Gider filim seyrederdik. Hatırlarsınız filmlerde başrollerdeki oyuncular şarkı, türkü söylerdi. Bu bazen sanat müziği, halk müziği… Türküsüz film hiç yoktu. O zamanlar TV yoktu, radyomuz vardı. Evde hep radyomuz açıktı. Ben oradan sanat müziği dinlerdim. Ablamda çok sever dinlerdi. İkimizde söylemeyi çok severdik. Buradan başladık ve sanat müziği içinde kendimi söylerken buldum.” dedi.

10 yıl başkan olmak için bekledim
Başkan Babaoğlu, “Ben 10 yıl belediye başkanı olmak için hep sahada çalıştım. Halktan hiç kopmadım. Tüm mahalle ve köyleri gezdim, halkı dinledim, onlarla dertleştik. Ben ittifakı içime sindirmiş biriyim. Hiç kırılmadım, dargında olmadım. Ben müsaade isteyerek partim MHP’den ayrılmıştım. Yüzde bir oy oranı olan BBP’ye gittim. Yüzde 46.88 oy oranı ile halkın güveni ve teveccühü ile belediye başkanı seçildim. Bizim Turgut olmadan belediye başkanı olamazsınız. Ama sonra yeniden yerime partime döndüm. Ben adaylık dönemimde meydanda Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce için oy istedim. Ben Cumhur İttifakı’nı içime sindirmiş biriyim.” dedi.

40 projeden 25 proje hayat buldu
Başkan Babaoğlu, “Ben seçim zamanında yapamayacağım hiçbir projeyi yazmadım ve sözünü halka vermedim. Seçim beyannamemde kısa, orta, uzun vadeli üç tip proje ile çalıştım 40 âdete yakın projemiz var şuan 11 tanesi uygulandı, 14 adedi de projelendirilip çalışması başlamış faaliyete geçmek üzere”dedi.

Röportajın tüm ayrıntıları
Başkan Babaoğlu’nun 2 yıllık çalışma ve önümüzde 3 yıl içinde yapacağı projelerin tüm ayrıntılarını görüntülü röportajın içinde izleyebilirsiniz.