31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 13 bin 842 Sapancalı’nın oyunu alarak Sapanca Belediye Başkanı seçilen Özcan Özen, görevde olduğu 2 yıllık süreçte hayata geçirdiği çalışmalar ve önümüzdeki dönemde yapacağı projelerle ilgili Halk54.com Haber Müdürü Nurettin Eryılmaz’a açıklamalarda bulundu.

Seçim vaadi olarak Sapancalılara 34 proje için söz verdiğini aktaran Başkan Özen, 2 yıl içinde 38 projenin tamamlanma noktasına geldiğini ifade etti. Başkan Özen, pandemi döneminde belediye mülklerinde kirada olan kiracılardan para almadıklarını da sözlerine ekledi.

“TURİZM İÇİN ATAK YAPMAMIZ GEREKİYOR”
Sapanca’da bulunan otellerin sayısını arttırarak yatak sayısını 5 bine çıkarmak için çalışma yaptıklarını ve kongre merkeziyle siyasi partilerin burada kamp yaparak çalışmaları için çok cazip ortam yaratmayı düşündüklerini belirten Başkan Özen, “AK Parti kampı Sapanca’da olsa, Cumhurbaşkanı buraya gelip bir hafta kalsa nasıl olur? Bir düşünün. Turizm için atak yapmamız gerekiyor. En büyük isteğim Soğucak Yaylasını turizme açmak. Soğucak Yaylası’nın doğallığını koruyarak teleferik çıkartmak ve turist akışını sağlamak istiyorum. Bambu evleri gibi güzel ortamlarla Kartepe yerine burasını daha çok tercih edilecek duruma getirmek istiyorum” dedi.

BAŞKAN YÜCE’YE TEŞEKKÜR
Başkan Özen, “Sapanca İzmit yolunun bir kısmını biz yapıyoruz. Karayolları ile görüşüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ekrem Yüce’nin büyük destekleriyle ilçemizde birçok eserler kazandırıyorlar . Ekrem Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) olan Sapancaspor’a çok amaçlı tesis kazandırdıklarını ifade eden Başkan Özen, gençleri birçok spor dalına yönlendirmek için spor okulu çalışmasını da hayata geçireceklerini belirtti.

Sapanca’yı bir üst lige taşımak için tüm halkın ve ilçeye gelen turistlerin hayatını kolaylaştırmak için canla başla çalıştıklarını ifade eden Başkan Özen, “TEM Otoyolu araçların sesini kesecek ses perdesi projesi, İstanbul dere projesi, Göl Mahalle projesi ve trafik eğitim parkı gibi birçok yeni projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Ulusal medyada film ve dizi çekimleri Sapanca’da yapılıyor, burası tercih ediliyor. Sapanca’yı daha çok geliştiriğ yılın 12 ayında gelinebilecek, kalınabilecek doğal yaşamın merkezi haline getireceğiz.” dedi.

Sapanca halkına destekleri için teşekkür eden Başkan Özen, “Haritayı kırmızdan maviye döndürmek için topyekûn çalışmalıyız” dedi.