Haber müdürümüz Nurettin Eryılmaz’ın hazırlayıp sunduğu belediyelerin 2 yıllık hizmetlerinin anlatıldığı programın konuğu Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten oldu.

Başkan Özten, göreve geldiği süre içinde belediyenin borçlarının 5'te 4'ünü ödediğini açıkladı: "Söğütlü halkı kimseye borcu kalmaz” dedi.

Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten "Ben 15 yıl aday adayı olarak bekledim. Partim 2019 yılında adaylığımı uygun gördü. Seçime cumhur ittifakı adayı olarak girdim. Söğütlü halkı yüzde 67,48 oy oranı ile beni belediye başkanı olarak seçti. Söğütlü halkını ve cumhur ittifakını mahcup etmemek için gece gündüz çalışıyorum.

Tarım, sanayi, turizm, ilçesi imarda büyümeye kapalı bir bölge. Afyon'dan ata tohumu buğday getirdim. Tarlaya ektim, buradan elde edeceğim buğday tohumunu ilçe halkına ücretsiz dağıtacağım ata tohumu buğdayı ilçede çoğalmasını sağlayacağız.

İlçede akşam oldu mu iğne yaptıracak ya da serum taktıracak bir sağlık hizmeti yok. 24 saat açık şekilde görev yapacak sağlık evin binasını yaparak hizmete açacağız.

Şuan röportaj yaptığımız belediyenin hizmet binasını yıkacağız. Burada bir meydan ve bir cami yapılacak camimi mimarisini ilçe halkına sunacağız verecekleri karara göre cami yapılacak altında dükkânlar sosyal anlara olacak.

İlçeye spor salonu kazandıracağız kadınlar için özel aktivite alanları spor salonunda step, voleybol oynama imkanları olacak. Kızlardan oluşacak voleybol takımı kurmak istiyorum kızlarımız voleybol oynasın şampiyonluğa oynasın istiyorum.

Gençlerden oluşturduğum ata sporumuz güreşe ilgi duyan 10 kişilik güreşçi takımı kurduk. Onların eğitimleri sürüyor. Söğütlü festivalinde artık ilçenin de güreşen takımı olacak. Gençlerin kaynaşması için takımlar kuracağız. Köylerde tüm gençler bir araya gelip kaynaşacaklar.

Pazar yeri kuracağız. Tarlada yetişen tüm mahsuller açacağımız pazarda satılacak. Denize tatile giderken ilçemiz yolundan geçen tatilciler burada doğal sebzeleri alacak, sütünü yoğurdunu etini alacak. Soğuk ayranını burada içecek. Bir marka, yer yapacağız.

Bizler misafirperveriz. Herkese ikram edeceğimiz ekmeğimiz, yemeğimiz var. Tarihi turistlik yerleri gelip gezsinler. Sakarya’nın kurtuluşunda silah arkadaşları ile Halit mola düşmanları topraklarımızdan kovmuş. Kabri ilçemizde. Her ölüm yıl dönümünde minnet ve saygı ile anıyoruz.

Dere taşması ile evler ve mezarlıklar su altında kalıyordu. 45 yıldır temizlenmeyen dere yatağını temizledik, sorun çözüldü. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce'ye tüm desteklerinden dolayı çok çok teşekkür ediyorum.

Söğütlü ilçesi tarihin en çok yolları asfaltlama hizmetini Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce tarafından aldı. Söğütlü halkına hizmet etmek benim için onurdur. En iyi hizmetleri yapacağım. Bugüne kadar verdiğim sözlerin yüzde 80'iniyaptım. Daha çoğunu da yapacağım” dedi.