//Nurettin Eryılmaz//

Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali başarıyla geçirdiği üç yılın ardından yoluna, uluslararası statü kazanıp PSB Anatolia 2021 Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı olarak devam ediyor. Peyzaj ve süs bitkilerine dair her şeyin bulanabileceği PSB Anatolia Fuarı, sektörün buluşma noktası olmanın yanı sıra ziyaretçilerin beğenisini kazanmayı sürdürüyor.

Binlerce peyzaj ve süs bitkisinin sergilendiği Sapanca Gölü’nün eşsiz manzarası ile birleşen fuara yurt içi ve yurt dışından binlerce ziyaretçi katılım gösterirken, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, fuarla ilgili Halk54.com mikrofonlarına önemli açıklamalarda bulundu. 

3 senedir devam eden festivalin bu sene fuara dönüştüğünü belirten Başkan Yüce, "Burada 3 yıldır festival olarak etkinlik yapılıyordu. Bu sene ilk defa fuara dönüştürdük. Ciddi bir gayret, ciddi bir çalışma sonucunda artık süs bitkciliği merkez fuarı oldu. Yapılan gayretler sonucunda böyle bir alan Sakarya'mıza ve ülkemize kazandırılmış oldu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonunda ve öncülüğünde ciddi çalışmalar yapıldı. Buraya altyapı, üstyapı, kaldırımlar, peyzaj, çevre düzenlemesi gibi bütün bu ekipler 3 milyon TL civarında bir yatırım yapıldı. Yatırım sonuç verdi. Bize katkı sağlayan bütün kurum ve kuruluşlara her birine teker teker teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yapılan çalışmaların bu fuarı oluşturduğunu ve Türkiye genelinde bir ilk gerçekleştiğini ifade eden Başkan Yüce, "Buradan dünyaya açılan yeşil bir kapının temeli atıldı. Artık Sakarya'dan ve Sapanca'dan dünyaya açılan yemyeşil bir yolun temeli, binası kurulmuş oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Burada 200 stant yaptık. 200 stantın tamamı doldu. Yurtiçi ve yurtdışından büyük bir ilgi oldu. Aşırı bir ziyaretçi var. Ülkemizin bütün şehirlerinden ziyaretçiler var. Her belediye başkanım kendi belediyelerindeki park ve bahçeler ile peyzajla ilgili çalışmalarının buradan numunelerini ve örneklerini almak için ziyaretler yapıyorlar. Biz ciddi siparişler aldık, ciddi bağlantılar yaptık. İlk bağlantımızı Giresun'a yaptık. Diğer belediye başkanlarımızda yoğun bir şekilde siparşiş vermekteler. Ve biz artık Sakarya'dan bütün ülkeme fidan transferi yapıyoruz. Fidanlarımızı burada yetiştiriyoruz ve bunları ülkemizin yeşillenmesine, ülkemizin peyzaj mimarlığına destek veriyoruz." dedi.

Sakarya'nın sadece dış mekan süs bitkiciliğinde 12 bin dekar arazide faaliyet gösterdiğini ve üretim yaptığını aktaran Başkan Yüce, "Bu üretimlerle beraber biz Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak sözleşmeli üretim başlattık. Vatandaşlarımıza her türlü imkanı veriyoruz. Ve sonuçta da ürünü biz alıyoruz. Onlar sadece bakımını yapıyor. Böyle bir model oluşturduk ve Sakarya'nın değeri her geçen gün artan dış mekan ve iç mekan süs bitkiciliği adeta burası lokomatifi haline gelmek üzere. Çalışmalarımızı arttırıyoruz." şeklinde konuştu.