Sakarya’yı 16 ilçesinde 562 bin kilometre uzunluğunda altyapı döşeyen Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılı alt ve üst yapı ile içmesuyu projeleri için bütün hazırlıklarını tamamlandı. Konuyla ilgili Halk54.com’a konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Gelecek nesillere temiz, çevreci ve kaliteli içmesuyu bırakmak için çalışıyoruz” dedi.

ALT VE ÜST YAPI
Sakarya’nın geleceğine yatırım yaptıklarını dile getiren Başkan Yüce, ilin üstyapısı kadar altyapısına da büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Gelişmiş ülkelerde altyapının büyük önem taşıdığına işaret eden Yüce, şehrin altyapı ağını güçlendirmek için var güçlerinle çalıştıklarını ifade etti. 

ALT YAPI AĞI
Yüce, göreve başladıkları günden bu yana kaliteli içmesuyunu şehrin her noktasına ulaştırmak için 417 bin 810 metre içmesuyu, yoğun yağışlarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için 34 bin 320 metre yağmursuyu ve 110 bin 217 metre de kanalizasyon hattını hizmete aldıklarını dile getirdi.

2021 YILINDA DA DEVAM
Başkan Yüce, “Altyapıda inşa ettiğimiz hatların toplam uzunluğu 562 bin 401 metre uzunluğa ulaştı. Sağlıklı ve temiz içmesuyunu hemşehrilerimizin musluklarına ulaştırmak, yağmursularının deşarjını en iyi şekilde sağlamak istiyoruz. 2021 yılında da aynı çalışma temposuyla büktün ekiplerimizle birlikte alt ve üst yapı için çok çalışacağız” diye konuştu. 

7/24 ÇALIŞAN BÜYÜKŞEHİR
Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ilin 16 ilçesinde üst ve alt yapının yanı sıra kaliteli ve sağlıklı içmesuyu için mücadele verdiğini sözlerine ekleyen başkan Ekrem Yüce, “İçmusuyu kaynağımız olan Sapanca Gölü çevresinde ekiplerimiz 7/24 çalışma içinde bulunuyorlar. İçmesuyunun şehrimize, musluklarımıza en kaliteli ve hijyen şekilde ulaşması için hiçbir girişim ve çalışmadan taviz vermiyoruz. Yine kayıp-kaçak oranını minimum seviyelere indirmek ve kanalizasyonların doğaya karışmasını önlemek için altyapı ağımızı güçlendiriyoruz “dedi.

GELECEK NESİLLERE
Suyun bir damlasının kıymetli olduğu anımsatan Başkan Yüce, vatandaşlarında bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini anımsattı. Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılında alt ve üst yapının yanı sıra içmesuyu yatırımlarına bütün hızıyla devam edeceğini anımsatan Yüce, “suyu korumak ve gelecek nesillere taşımak için adımlarımızı atmaya devam edeceğiz” dedi.