// Aleyna Nur Çapar // 

Meclis toplantısı sırasında söz alan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, ilçesindeki bir araziyle ilgili açıklama yaptı. Arazinin mezar yeri olması için uğraştıklarını belirten Başkan Babaoğlu konuşmasını bitirdi. Kolu sargılı halde toplantıya gelen Babaoğlu konuşmasını bitirdikten sonra Başkan Yüce, “Değerli Hendek Belediye Başkanımıza geçmiş olsun diyorum. Kolunun bu şekilde olduğundan bizim pek bilgimiz yoktu. Allah şifalar versin. Ciddi bir şey yok inşallah?” dedi.

Turgut Babaoğlu ise, “Sağ olun, bir omuzda bir de kolda kırık var çok şükür buna şükür” cevabını verince Başkan Yüce, “Suyun başına gelip konuşursan öyle başına gelir” esprisi yaptı. Başkan Babaoğlu dahil bütün salonu dolduran herkes bu espriye kahkaha attı. MHP’li Hendek Meclis üyesinin geçen ay yazdığı yazıyı anımsatan Başkan Yüce, “Bir meclis üyemiz orda çok haksızca çok böyle enteresan itham edici yazılar yazdı. Allaha havale et. Ne suçum var! Bunu ne hakla yazıyorsun!” dedi.

Yüce, “Sağ olsun başkanım o konuya aynı duyarlılığı hissettiği başkan yardımcısıyla görüştük. Bize ‘arkadaşımız biraz gerçekten haddini aşmış, ileri gitmiş. O bizim meclis üyemizdir. Merak etme başkanım, biz kendisiyle görüşeceğiz’ dedi. Allah razı olsun. Dikkat edelim” diye konuştu. Bu arada Başkan Babaoğlu söz istemesi üzerine Başkan Yüce, söz vermedi.

Başkan Yüce, “O gün teşekkür ettik, mesajlaştık, çiçekler aldım, tamam. İkinci günü bir video (Başkan Babaoğlu’nun Hendek içmesuyu ile alakalı yaptığı açıklamanın videosu) gönderdiler bana, izliyorum. Zaten su sıkıntımız var. Bir yandan savcılık, bir yandan karakol, bir yandan araştırıyoruz. Bir yandan düzenliyoruz. Allah Allah nereden icap etti gönlüm, kırıldı. Biz arkadaşız, kardeşiz. Siyaseten farkımız olabilir, konumlarımız farklı olabilir, bazı şeyler farklı olabilir ama biz kardeşiz, bir bütünüz” dedi.

Yüce, “Sakaryalıyız ve Sakarya’ya hizmet için varız. Yanlışta beraberiz yanlışı kabul etmeyen bir insan değilim ki ama orda o biraz incitti başkanım” diye konuştu. Bunun üzerine 
Başkan Babaoğlu, “O video da sizi incitecek bir kelime varsa ben görevimden istifa ederim, arkadaşları o videoyu izlemeye sizleri davet ediyorum. O açıklama SASKİ ile ilgilidir. Bizim oradaki su meselesinden 20 gün sonra yapmak zorunda kaldığım bir açıklama” dedi.

Babaoğlu, “20 gün boyunca SASKİ’den bir kelime açıklama gelmediği için bütün siyasi partiler Hendek’te üzerime geldi. Bununla ilgili bizi sorumlu tutacak. Sizden açıklama gelmeyince işin sorumluluğunun SASKİ’ye ait olduğunu belirttiğim bir açıklamaydı. Biz kabahate ortak oluruz, sıkıntı yok. Biz biriz, beraberiz onda bir sorun yok” diye konuştu.

Ekrem Yüce, "Oranın belli olmayan ve  hala belirlenmemiş bir sıkıntısı var.  Herkes ayrı bir şey söylüyor ama biz hala daha takip ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Devam eden konuyla ilgili çok fazla yorum yapmamak lazım. Tedbir alınmıştır, önlem alınmıştır ve suyu verdik mi kardeşim, verdik” dedi. 

Babaoğlu, “Bunu söylemek bile yeterli olacaktı sayın başkanım. Birde sabotaj açıklaması gelince ilçe başkanından” dedi. Başkan Yüce ise, “Biz dedik ki şuan da sonuçlanmayan şeyin neyini yorumlayalım. Sonuçlanmayan bir şeyi konuşmak doğru değil. Böyle düşündük neyse, gönül kırılmış oldu. Teşekkür ediyorum, sağ olun” dedi.