HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
Hendek'te bulunan MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun'a ait havai fişek fabrikasında gerçekleşen patlamada 7 kişi hayatını kaybetmiş, 126 kişi de yaralanmıştı. Fabrika faciasında yaralananlardan bir tanesi de Akyazılı Müzeyyen Topaloğlu. Bacağı çatladı, yüzüne cam parçaları geldi.

Facianın yaşandığı olaydan yaralı olarak kurtulan Müzeyyen Topaloğlu, Halk54.com'a açıklamalarda bulundu. Patlamadan sonra Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Topaloğlu, henüz tam iyileşmeden doktorların kendisini koronavirüs sebebiyle 2 gün sonra taburcu ettiğini söyledi. Bir daha fabrikada çalışmayacağını söyleyen Topaloğlu, "Bir maaş değil 5 maaş verseler o fabrikaya bir daha adımımı atmam" dedi.

10 yıldır fabrikada çalışan Topaloğlu, "Fabrikada her yaz patlama oluyordu. 10 yıl içinde 2 patlama yaşadım, ama bu seferki çok büyük oldu. Öbür patlamalarda yara almadım çünkü benim bölümümde olmadı." dedi.

"MALZEMELER UKRAYNA'YA GİDECEKTİ"
Fabrikadaki müdürleri uyardıklarını ancak ilgilenmediklerini söyleyen Topaloğlu, "2 gün önce Ayfer diye bir arkadaşımız var pakette çalışıyor. Bize paketlerin şiştiğini söylemişti. Bize 'Uçacağız arkadaşlar' demişti. Kendisi 2 gün işe gelmemişti. Ustabaşımız 3 sefer müdürlere söyledi. Bir gün çalışırken fabrikanın müdürü geldi. Müdür, ustabaşımıza 'Ayfer'i bölüme almıcaksın, işçilerin psikolojisini bozuyor' dedi. Oysa ki Ayfer, malzemelerin patlayacağını söylüyordu, kimse kale almak istemedi kadını. Çok sipariş vardı, patlayıcılar Ukrayna'ya gidecekti." dedi.

Meydana gelen patlamanın rüyasını gördüğünü söyleyen Topaloğlu, "Elimde bir sabun, sürekli sabunla halı yıkıyorum dışarıda. Bir acı yaşayacağımı anladım. Hatta işe giderken eşimden de helallik alarak çıktım." dedi.


Hendek'teki havai fişek fabrikasında gerçekleşen patlamadan yaralı kurtulan Müzeyyen Topaloğlu

Patlamanın çalıştığı bölümün karşısında meydana geldiğini ifade eden Topaloğlu, "Bölümlerimiz yakındı. Saat 11.15'te hava karardı. O sesi anlatamam, halen kulaklarım duymuyor. Birden o gümlemeyle ben kendimi fabrikanın arkasında buldum. Dışarı mal çıkartırken bütün camlar kafamdan aşağıya düştü. Her tarafım delik deşik oldu, kanlar içerisinde kaldım. Basınçla dışarı uçtuğum zaman yerden kalkamadım. Patlama esnasında kendimden çok korktum, şahadet getirdim. Beni oradaki işçi eğer kaldırmasaydı, ben şuan yanmıştım. Allah'tan havuzun yanına uçtum, kafama su döktüm. Saçlarım tutuşmuştu, havuzun suyu ile söndürdüm." dedi.

Patlamanın etkisinin halen devam ettiğini söyleyen Topaloğlu, "Patlama hiç kafamdan gitmedi. Gece ışık kapatamıyorum. Hatta kızım, akşamları yattığım zaman sürekli sıçradığımı söylüyor. Çünkü kendimi hep dışarıda görüyorum. Rahat uyuyamıyorum. Gözümü açtığımda arkadaşlarım betonların altında yatıyordu. 'Can kurtaran yok mu' diyordu." dedi.

"KEŞKE PATLAMADAN HİÇ ÇIKMASAYDIM"
Ağrılarının devam etmesine rağmen hastaneden 2 gün sonra taburcu edildiğini söyleyen Topaloğlu, "İlk hastaneye kaldırıldığımda doktorlar benle çok güzel ilgilendi. 6 saat müşahade de kaldım. Ama doktorlar bana patlamanın olduğu gün taburcu olacağımı söylediler. Kendimi hiç iyi hissetmediğimi söyledim, en azından tedavim yapılsın dedim ama yok eve git dediler. Kızım doktorlara 'Biz annemizi bu şekilde götüremeyiz' diyince 1 akşam daha kalmamıza müsade ettiler. Ertesi gün yine taburcu edileceğimi söylediler. Hemşireler bile 'bu kadını siz nasıl taburcu ediyorsunuz' dediler. Onlarda koronadan dolayı ve yatak olmadığı için taburcu edilmem gerektiğini söylediler. İnanın ki içimden 'Keşke patlamadan hiç çıkmasaydım' dedim. Ben o acıları yaşadığım halde çoluk çocuğumun çabasıyla 2 gün zor yattım hastanede. Keşke iyi olsamda eve gitsem" dedi.


Hendek'teki havai fişek fabrikasında gerçekleşen patlamadan yaralı kurtulan Müzeyyen Topaloğlu ve kızı Elif Şeker

"BİR DEĞİL 5 MAAŞ VERSELER O FABRİKADA ÇALIŞMAM"
Topaloğlu, "Bir maaş değil 5 maaş verseler o fabrikaya bir daha adımımı atmam. Kaç gündür söylüyoruz kendilerine, bizi kale almadılar. İyileştiğimde de fabrikadan davacı olacağım" dedi.

Yaralanan Müzeyyen Topaloğlu'nun kızı Elif Şeker ise süreçle ilgili bakanlıklara şikayette bulunduğunu belirtti.