HALK54.COM/ÖZEL HABER
Türkiye’ye 11 Mart 2020 tarihinde Koronavirüs gelmesiyle birlikte il genelinde bütün önlemleri acil olarak alan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Büyükşehir Belediyesi umuma açık alanlar ile toplu taşıma araçlarını ilaçlanması ve halka ücretsiz maske dağıtmaya başladı. Ancak Covid-19 ile birlikte dünyada olduğu gibi Sakarya’da da maskeye aşırı talep olması piyasada maske bulunmasında sıkıntı yaşanmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi çok acil olarak maske üretmek için düğmeye bastı. 

İlk etapta haftada 100 bin adet maske üretmek için kurulan tesiste çalışmalar başlarken, Sakarya Büyükşehir Belediyesi bir yandan da vatandaşa maske ve dezenfektan dağıtmak için 200 ekipten oluşan bir dağıtım ağı kurdu. Koronavirüs ile adeta savaşa girdiklerini belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, o süreci Halk54.com’a aktardı. Hızlı hareket etmek zorunda olduklarını iyi bildiklerini belirten Yüce, “Maske üretmek için karımızı verdik ve helmen çalışmalara başladık” dedi.

Maske üretimindeki ciddiyeti iyi bildiklerini ve işin başında bizzat kendisinin durduğunu anımsatan Başkan Yüce, “Tedarik ettiğimiz hammadde ve makine parkurunu şehrimizde oluşturarak atölyemizi kurduk. Ekibimizi hazırladık. Haftada 100 bin maske üretecek ve şehrimizin ihtiyacını karşılamak için düğmeye bastık. Ekip arkadaşlarımızla birlikte çıktığımız bu yolda çok şükür hiçbir aksama olmadan maske üretme işimiz yolunda gitti” diye konuştu.

Maske üretmekle sorunun bitmediğini ve bu maskeleri vatandaşa ulaştırmanın şart olduğunu da belirten Yüce, “Üretilen maskeleri önce şehir merkezinde önemli noktalarda halkımıza ücretsiz dağıtmaya başladık. Yine ilçe merkezlerinde de maske dağıtmaya devam ettik. Ancak biz bu dağıtım işini daha iyi ve profesyonelce yapmak için kolları sıvadık. Sakarya’da toplam 500 bin haneye ulaşmak için 200 ekiple yollara çıktık” dedi.

Hedeflerinin ilk etap da 10 milyon maske üretmek ve bunları halka ücretsiz dağıtmak olduğunu belirten Başkan Yüce, “Şu ana kadar kendi atölyelerimizde 8 milyon dolayında maske ürettik ve dağıttık. Ayrıca bu maskeleri üretmeden öncede on binlerce maskeyi alıp vatandaşlarımıza dağıtmıştık. Şu anda üretimimiz sürüyor ve kurduğumuz üretim ve dağıtım sisteminde bir aksama bulunmuyor. Çalışmalarımız büyük bir titizlik ve özveri ile devam ediyor” diye konuştu.

Koronavirüs ile ilgili olarak vatandaşları bir kez daha uyaran Başkan Ekrem Yüce, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sürekli vatandaşlarımızı uyarıyor. Maske çok önemli, sosyal mesafe çok önemli, temizlik çok önemli olduğunu Sayın Cumhurbaşkanımız sürekli vurguluyor. Yine Sağlık Bakanımız sayın Dr. Fahrettin Koca gece gündüz demeden bütün vatandaşlarımızı tedbirli ve dikkatli olmaya çağırıyor. Bilim dünyası da aynı şekilde tedbirin önemine işaret ediyor. Vatandaşlarımızdan ricamız bu çağrılara mutlaka ama mutlaka uymalarıdır” dedi.

Covid-19’un tamamen ortadan kalması ve bütün dünyanın maskesiz ve virüssüz bir yaşama kavuşması için bütün vatandaşların üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğinin altını kalın kalemle çizen Başkan Yüce, “Bizlere düşen öncelikle maske, mesafe ve temizlik kurallılarına uymaktır. Eğer herkes kurallara uyar, önlemlerini tam alır, tedbirli davranırsa bu virüsten kurtuluruz. Bunun için hepimiz üzerimize düşen görevi yapmalıyız. Sakaryalı hemşerilerimizden isteğimiz maskesiz sokağa çıkmasınlar. Sosyal mesafeyi korusunlar. Temizliğe dikkat etsinler. Biz bunları yaparsak inşallah sağlıklı günler hepimizi bekliyor” diye konuştu.