HALK54.COM/ÖZEL HABER
Sakarya’da Süt54 projesiyle kaliteli, hijyen ve ucuz sütü vatandaşla buluşturan Başkan Ekrem Yüce’ye muhalefet tepki gösterirken, CHP’li İzmit Belediyesi de Halksüt için kolanlı sıvadı. Dün yapılan İzmit Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısı’nda Halk Süt projesi için kredi kullanımı yetkisi onaylandı. 

Pandemi süreci nedeniyle yaklaşık 4 aydır gerçekleştirilmeyen İzmit Belediyesi Meclisi uzun bir aradan sonra ilk kez gerçekleştirildi. Sosyal mesafe kurallarına uyularak, herkesin maske kullandığı ve seyircinin alınmadığı mecliste 24 gündem maddesi görüşüldü. Korona virüs tedbirleri kapsamında toplantıya katılamayan vatandaşlar, meclisi İzmit Belediyesi sosyal medya hesaplarından canlı yayınla an be an takip etti.

Meclis Toplantısında kabul edilen en önemli maddelerden biri, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in büyük önem verdiği Halk Süt projesi için kredi kullanım talebinin kabul edilmesi oldu. Konuyla ilgili AK Partili meclis üyelerinin açıklama istemesine cevap veren Başkan Hürriyet, Halk Süt projesiyle ilgili iki farklı planları olduğunu söyledi. 

Başkan Hürriyet, “Birincisi küçük ölçekli işletmelerle anlaşılarak belli sayıda hayvan temin edilmesi yoluyla ve bizim veterinerlerimizin kontrolünde süt üretimi ve paketleme işleminin yapılarak dağıtımın sağlanması. İkinci planımız ise hiç hayvan alımı yapmadan üreticiye, üretim imkânı tanıyarak, bizim desteklerimizle sütlerin üretilip, paketlenip dağıtılması oldu. Fakat sütlerin kaliteli olması konusunda hassas davranmak zorundayız. Kooperatiflerin aracılığıyla bu çalışmaları gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.