Dünya, Çin’de başlayıp hızla yayılan Cononavirüsü nedeniyle büyük panik yaşıyor. Başta Çin olmak üzere bütün ülkeler havaalanlarından başlayıp piramit gibi aşağıya doğru giden önlemler alıyor. Ancak alınan bütün önlemlere rağmen ölü sayısı an be an arttığı dünyada maskeli gezenlerin sayısı hiçte küçümsenmeyecek oranlara ulaştı. Virüs ile başlayan panik ve korkuyu sosyal medya hesabından ölçmeye karar veren Özel Ada Medica Tıp Merkezi’nde Genel Cerrahi Uzmanı olan Op. DR. Dursun Bostancı maskeli bir fotoğrafını paylaşarak altına “Çin’den geldim” diye yazdı.

Ancak yazdığı bu yazı sonrasında insanların ciddi anlamda kendisinden uzaklaştığını gören Op. Dr. Bostancı bu kez maskeli fotoğrafının altında “Çin’den yeni geldim deyince etrafta kimse kalmadı” diye yazarak aslında bir anlamda espri yaptığına dikkat çekti. Yaşanan bu süreç sonrasında halk54.com haber merkezi Op. Dr. Bostancı ile buluştu. Bostancı, “Çin’den geldim deyince kimse kalmadı. Bunun klibini bile yapmışlar. Bir sırada hapşıran kişinin yanında kimse kalmıyor. Biz millet olarak her olumsuzluğun bir espri tarafını buluyoruz. Üzerimize kimse yok” dedi.

Bu konuşma sonrasında gripten nasıl korunacağını bir hekim olarak aktaran Bostancı, “Yeterli korunma, önemlikle hijyene büyük önem vermeliyiz. Hijyen sağlık acısından çok önemlidir. Gripli ortamlarda bulunmak zorunda kalırsa bir maske takmak gerekir” dedi.