HALK54.COM/ÖZEL HABER

YERLİ VE MİLLİ
İlk olarak Sakarya’nın Pamukova İlçesi’nde başlayan beton yol uygulaması Geyve’de devam etti. Yerli ve milli imkanlarla yapılan beton yolun sağlam olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Bu beton yolun tamamen yerli olmasıdır. Çimentosu bizden, kumu bizden, çalışan personel bizden olduğu için yerli ve milli bir projedir” dedi.

ÖNEMSİYORUZ
Yol yapmanın insanlığa hizmet olduğunun altını çizen Yüce, “Asfalt yola kıyasla milli kaynaklarla ürettiğimiz beton yolların dışa bağımlılığımızı azaltma, kırsal yol ağımızda alternatif üretme, dayanım ve uzun ömürlü yolların inşaatı gibi birçok avantajları var. İlk beton yol çalışmamız Pamukova Karapınar Mahallemizde başlayan bu çalışmayı önemsiyoruz” dedi.

37 KİLOMETRE
Geyve ve Taraklı ilçelerini kapsayan 37 kilometrelik güzergâhta sıkıştırılmış beton yol çalışmaların başladığını anımsatan Yüce, yol medeniyettir anlayışını da anımsattı. Yüce, “Sıkıştırılmış beton yol çalışması ile Geyve ve Taraklı ilçelerimizi kapsayan 37 kilometrelik güzergâhı yenileyeceğiz. Bu süreçli ilgili bilindiği gibi ihale işlemleri tamamlandı. Ekiplerimiz çalışıyor” diye konuştu.

16 İLÇE
Sıkıştırılmış beton ile yapılan beton yolların dirençli olduğunu anımsatan Başkan Yüce, Sakarya’nın 16 ilçesinde bu çalışmaların süreceği sinyalini de verdi. Beton yolların hijyen oluşunu da anımsatan Başkan Yüce, “Pamukova, Geyve ve Taraklı ilçelerinde kullanılan beton yollardan diğer ilçelerimizde de kullanacağız. Ayrıca Büyükşehir belediyesi olarak başlattığımız asfalt çalışmaları da bir yandan sürüyor. Biz ‘yol medeniyettir’ anlayışıyla yol yapmaya devam edeceğiz” dedi.