// Hüseyin Cumalı Özel Haberi //

Adapazarı’nın burnunun dibinde bulunan ENKA Termik Santralinde bulunan trafo büyük bir gürültüyle patladı. Santralden dumanlar yükseldiği o anlarda çevrede büyük panik ve şok yaşandı. Çok sayıda itfaiye, ambulans, polis, AFEAD ekibinin sevk edildiği bölgeye gelen haberciler hiç ummadıkları bir baskıyla karşılaştı.

BASINA ÇİRKİN BASKI!
ENKA Termik Santrali Özel Güvenlik personeli, yetki sınırlarını aşıp santral dışında görüntü alan habercilere “çekmeyin” baskısı uyguladı.

Fabrika dışına çıkan özel güvenlik, kamusal alanda görevini yapan Show TV Sakarya Muhabiri ve Halk54.com Haber Müdürü Nurettin Eryılmaz’ın görüntü almasını engelledi.

"MÜDÜR BEYİN TALİMATI VAR"
Gazeteci Nurettin Eryılmaz’ın defalarca fabrika dışında çekim yaptığını, kamusal alanda olduğunu, kamu görevi yaptığını, halkın haber olma özgürlüğü adına görev yaptığını belirttiği Özel Güvenlikler, “Müdür beyin talimatı var. Çekim yapamazsın” dedi. Gazeteci Eryılmaz’ın objektifinin önüne geçen, çekim yapmaması için elini tutan güvenlik görevlileri basına baskı uygulamayı bölgeden uzaklaştırana kadar sürdürdü.