HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
Erenler ilçesinde boş arazide uçamayan martıyı gören hayvan sever Erhan Mıyık, ilgili birimlere haber vererek martının koruma altına alınmasını sağladı.

Sokağa çıkma yasağında Erenler Mahallesi 1010. Sokakta bulunan boş arazide uçamayan bir martı gören Erhan Mıyık "Sabah kalktığımızda evin karşında yol kenarına konmuş martıyı gördük. Araçlar geçince hayvanın pek hareket etmediğini, uçmadığını gördük. Havalanır gibi yaptı uçamadı ve bir kenarda durmayı sürdürdüğünü gördüm. Saatler geçti, hayvanın hiçbir yere gitmediğini fark ettik. Sokağa çıkma yasağı olduğu için gidip de bakamadık. Martı uçamıyor gerekli birimlere haber verelim dedik. İlgilensinler, baksınlar tedavilerini yapsınlar dedik. Telefonla acil yardım 112 aradık. Oradan 153 yönlendirdiler. Oradan belediyeyi aramamızı söylediler. Oradan ormanı ara dediler basına haber verdik. Erenler belediyesin zabıtasına haber verdik. Hayvan öylesine duruyor çocuklar zarar verebilir başka türlü zarar görebilir oda bir can taşıyor” diye konuştu.

İhbar üzerine yaralı martının olduğu bölgeye gelen Erenler Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşlardan bilgi aldıktan sonra yanlarında getirdikleri karton kutu ile arazide yaralı martıyı almaya çalıştı. Yaralı martı, yanına yaklaşan zabıtanın parmağını ısırsa da zabıta martıyı kutuya koyduktan sonra parmağını gagasından kurtardı. Araca koyulan yaralı martı tedavi edilmek üzere zabıta ekibi  tarafından Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü Çevre Şube birimine teslim edilerek koruma altına alındı.