Sakarya halkının tek içmesuyu kaynağı olmaya devam Sapanca Gölü’nde sular hızla çekiliyor. Halk54.com ekibinin bizzat yerinde gezdiği göl kıyısında yer yer 15 metreyi bulan kıyı şeridindeki su çekilmeleri her geçen gün artıyor.

Kocaeli'nin içme suyunu karşılayan Yuvacık Barajı'nda su seviyesinin yüzde 35'lere düşmesinin ardından Sapanca Gölü'nden su takviyesine başlandı. Barajda 17 milyon 320 ton su kalması nedeniyle Sapanca Gölü'nden takviye su alımına başlandığı, 2 pompanın çalıştırarak baraja günlük ortalama 130 bin ton su pompalandığı öğrenildi. 

Baraja gölden su alımının 10 gündür tek pompayla gerçekleştirilirken pompa sayısı geçtiğimiz günlerde 2'ye çıkarıldı. Yıllardır gölden su çeken TÜPRAŞ’in ise buradan ne kadar su çektiği yine bilinmiyor. Bir milyonu aşkın Sakaryalının en büyük içmesuyu kaynağı olan gölü besleyen dereler ise kiraya verilen su fabrikalarının kıskacında buluyor. Göldeki su seviyesinin hızla azalması çıplak gözle çok net görülürken, yapımı sürekli tartışma konusu olan işletmelere ait iskeleler ise çekilen suyla ortada kaldı.