//Nurettin Eryılmaz'ın özel haberi//

Serdivan Bahçelievler Mahallesi'nde geçtiğimiz yıl meydana gelen olayda, Derya Y., boşanma aşamasında ve uzaklaştırma kararı olan eşi E.Ş. tarafından evinin önündeki aracın içinde ‘sarılma’ bahanesiyle falçata ile saldırıya uğramıştı. Aracın arka kapısından can havliyle çıkan Derya Y.’nin yardım çığlığına komşuları yetişirken, falçatanın boynunu şah damarına yakın 7 santim kesmesi sonucu kanlar içinde kalan Derya Y. ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Olaydan kısa süre sonra yakalanan saldırgan eş E.Ş., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

'Kasten Öldürme' suçundan 14 yıl hapis cezası alan E.Ş.'ye verilen cezayı az bulması sebebiyle hukuk mücadelesi veren Derya Y., yaşadığı süreçle ilgili halk54.com'a açıklamalarda bulundu.

Yaşadığı olayın basında yer almasının ardından İstanbul'da çalışan 2 bayan avukatın kendisine yardım ettiğini söyleyen Derya Y., "İstanbul'da Merve ve Nuran Hanım bana ulaşarak gönüllü olarak yardım etmek istediklerini söylediler. İstanbul'dan kalkıp bana yardım etmek için geldiler. Hem boşanma hemde yaşanan süreçle ilgili bir senedir benimle mücadele ediyorlar sağolsunlar" dedi.

“YAŞADIĞIM OLAY GÖZÜMÜN ÖNÜNDEN HİÇ GİTMİYOR”
Duruşmalarda E.Ş.'yi görünce olayı tekrar yaşadığını ve kendisine ve çocuklarına zarar vermesinden korktuğunu belirten Derya Y., "Duruşmalarda savunma olarak benim onu kesmek istediğimi, falçatayı benim aldığımı, bana öylesine vurduğunu, alkolik olmadığını, alkolü sonradan içtiğini söylüyor. Ama 300 promil alkolle yakalandı kendisi. Alkollüydü, yüzü bembeyazdı. Ben o yüzden evime almadım zaten. Benim onu kesmek istediğimi söylüyor ama kendisinde hiç bir şekilde kesik izi yok ama benim her yerim kesik. Duruşmalarda onu görünce çok kötü hissediyorum. Onu her gördüğümde olayı tekrar yaşıyorum. Psikolojik açıdan da hiç iyi değilim zaten. Maddi sıkıntılardan dolayı tedavi olamadım. 2 tane çocuğum var. Onlara bakmak istiyorum. Ama hep o olaylar aklıma geliyor. Yaşadığım o olay gözümün önünden hiç gitmiyor. Acaba diyorum serbest bırakacaklar mı? Ansızın bir mahalleden karşıma çıkacak mı? Evim alçak, camdan girip çocuklarıma zarar verecek mi? Kendimden daha çok 2 evladımı düşünüyorum." dedi.

“CEZAEVİNDEN ÇIKTIĞINDA YİNE AYNI ŞEYİ YAPACAK”
Boşanma aşamasında olduğu eşi E.Ş.'nin 14 yıl ceza aldığını ancak bu cezanın yeterli olmadığı söyleyen Derya Y., "İlk başlarda eşim çok iyi birine benziyordu. Ama zaman geçtikçe öyle olmadığını gördüm. Alkolü vardı, bir yere kadar dayandım. Son zamanlarda uyuşturucu kullanmaya başladığını da hissetmeye başlamıştım. Kendisi 14 yıl ceza aldı. Ama bu bizim için yeterli bir ceza değil. Biz daha üst seviyede bir ceza almasını istiyoruz. Avukatlarım da zaten şu an bunun için uğraşıyorlar. İyi hal indirimi kendisine yapılmadı. Direkt 14 yıl ceza aldı. Öldürmeye teşebbüsten aldı bu cezayı. Savcının açıklaması o şekilde. Biz bu cezanın 20 yıl üzerinde olmasını istiyoruz. Çünkü o kişinin kesinlikle dışarı çıkmasını istemiyorum. Çünkü aynı memlekette, aynı yerde oturuyoruz. Benim durumum yok. 2 çocuğumu alıp bir yere götürmem. O yüzden onun çok ağır ceza almasını istiyorum. Çünkü çıktığında yine aynı şeyi yapacak. Ben 2 çocuğumun ortada kalmasını istemiyorum." dedi.

Son olarak "İnsanlar evlenmeden önce evlenecekleri kişileri çok iyi araştırmalı." diyen Derya Y., "Sağlık sorunlarına bakmaları gerekiyor. İşler ciddiye binene kadar çok iyi görünüyorlar, ciddileştikten sonra gerçek yüzlerini gösteriyorlar. Her şeyi araştırsınlar, korkmasınlar. Biz korktuğumuz için bu haldeyiz. Çocuklarımıza zarar verirler diye bu haldeyiz." diye konuştu.