HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ'ın özel haberi
Adapazarı ilçesine bağlı Çamyolu Mahallesinde yaşayan 3 aile aynı kaderi paylaşıyor. Aileler, yoksulluk ve çatısı akan fareli evlerde yaşam savaşı veriyor.

Çamyolu Mahallesinde halasının engelli aylığı ile geçinmeye çalışan Serap ve Ferdi Portakal, çatısı akan virane evi istila eden fareler nedeniyle ısırılma korkusu içinde gece nöbetleşerek uyuduklarını ifade etti. 2 bin TL su borcu nedeniyle suyu kesilen Portakal ailesi, belediyeden ve kaymakamlıktan uzanacak yardım eli bekliyor.

Hurda toplayarak geçinmeye çalışan, küçük çocuklarını okutmak için çaba sarf eden Metin ve Melahat Tunca ailesi ise 10 yıldır miraslı arsa üzerine yapılan tahta baraka içinde yaşam savaşı veriyor. Tunca ailesi, zaman zaman farelerin ısırması nedeniyle çocuklarını hastaneye götürdüklerini dile getirerek, belediyenin kendilerine güvenli bir ev yapmalarını istediler.

Banyosu ve tuvaleti bulunmayan 2 katlı virane evde 9 kişi kaldıklarını belirten KOHA hastası olan Seçkin ve Canan Or ailesi, belediyeden başlarını sokabilecekleri bir ev yapmalarını ve rahat bir yaşam sürmek istediklerini söylediler.

Halk54.com ekibi, Çamyolu Mahalle Muhtarı Fevzi Tetik ile aileleri ziyaret ederek durumu görüntüledi. Muhtar Tetik, "Yoksul ve yardıma muhtaç aileler için zaman zaman kaymakamlığa ve belediyeye dilekçe verdim. Bir gelişme bekliyoruz. Adapazarı Belediye Başkanımızın mahalleye gelip durumu görmesini istiyoruz" dedi.

Engelliler Birlik Federasyonu Genel Başkanvekili İbrahim İşçi ise halk54.com'a yaptığı açıklamada, mahallede engelli ve hastalık ile mücadele veren ailelere yardım sağlanması için şehri yöneten yetkililere çağrıda bulundu.