HALK54.COM

HEDİYE ÇEKİ
Sakarya’nın tanınmış ressamlarından Metin A.’nın sosyal medya hesabını ele geçiren dolandırıcılar usta ressamın listesindeki isimlere “Merhaba hayırlı günler nasılsın” diyerek hatırı sormaya başladı. Karşı taraftaki kurbanının “İyiyim siz nasılsınız” sorusu üzerine karşı taraftaki dolandırıcı “Teşekkürler, bende MediaMarktan Özel alışveriş çeki dağıtılıyor. Senide düşündüm senin cep telin faturalamıydı” diye soruyor. Kurban “Evet faturaları” deyip cep telefonunu verdiği anda ise dolandırıcı sonraki adımlarla kurbanı dolandırıyordu.

RESSAMIN HESABI
Kendisini ressam Metin A. olarak tanıtan dolandırıcı sosyal medya hesabından Halk54.com Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Cumalı’ya aynı taktiği uyguladı. Sosyal paylaşım sitesi olan Facebook hesabından Metin A.’nın hesabını ele geçiren dolandırıcı ““Merhaba hayırlı günler nasılsın” diyerek Hüseyin Cumalı’ya hatır sordu. Bu soru üzerine Cumalı, “Abi teşekkür ederim. Siz nasılsız” dedi. Bu soru üzerine dolandırıcı, “Teşekkürler, bende MediaMarktan Özel alışveriş çeki dağıtılıyor. Senide düşündüm senin cep telin faturalamıydı” diye sordu.

CUMALI YEMEDİ
Usta kalem Cumalı karşısındaki kişinin ressam Metin A.’nın sosyal medya hesabını ele geçirdiğini ve bu yolla dolandırıcılık yaptığını hemen anladı. Ancak bu durumu çaktırmadan Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne iletmek için zaman kazanmak isteyen Cumalı, “Evet” cevabı üzerine iştahlanan dolandırıcı “Cep numaranı yazar mısın” dedi. Bunun üzerine zaman kazanmak isteyen Cumalı, “abi dolar çok arttı ki şu an bir şey alamam” dedi. Bir kez daha, “Cep numaranı yazar mısın” diye yazan dolandırıcıya Cumalı, “abi dolar zamlandı. Bi şey alamam ki” diye yazdı.

SENİN ANANI
Karşısındaki kişinin durumu fark ettiğini anlayan dolandırıcı bu kez, “Ananın a.. zamlandı” deyince gazeteci Cumalı, “Nası yani! Abi niye böyle yazdın! Çok üzdün beni” dedi. Dolandırıcının sayfadan ayrılmak üzere olduğunu anlayan Cumalı, “belki insafa gelirdim. 
Dolandırırdın beni, Laaa gazeteciyiz biz yer miyiz! Bu arada intikam almak adedim değildir ama ödeşmeyi severim. Annezadenize selamımı iletin” diye yazdı.

SAKIN KANMAYIN
Yaşanan bu olay sonrasında konuşan Cumalı, “Artık hediye çeki dolandırıcılığı tarihte kaldı ama halen bu işe başvuran dolandırıcılar var. Ressam Metin A diye karşıma gelen ve bana hediye çeki vaat eden kişinin aslında ressam Metin beyin hesabını ele geçiren bir dolandırıcı olduğunu anladım. Belki lafa tutup bir yandan da Siber suçlarla temasa geçip ne yapabiliriz diye konuşacaktık. Tabi bu dolandırıcılar salak değil. Artık bu işte kaşar olmuşlar. Bizi 30 saniye de engelledi. Benim vatandaşlardan ricam artık çok banal olan bu dolandırıcılık yöntemine kimse kanmasın” dedi.