Özel haber // Nurettin Eryılmaz //

Zor ama çok zor günler geçiren 17 yaşındaki genç, yaşadıklarını gözleri dolarak anlatırken “SLE hastasıyım. Bunun yanı sıra başka hastalıklarım da var. Bu hastalık nedeniyle boyumun 3 metreye kadar uzama tehlikesi var. Isparta Kemik Hastalıkları Hastanesi’nde benim tedavi görmem gerekiyor” dedi.

Başvurmadık yer, çalmadık kapı kalmadığını belirten Piral, “Nasıl anlatayım! Her yere başvurdum, başvurmadığım yer kalmadı. Yeşil kartlıyım. Kartla Isparta Kemik Hastalıkları Hastanesi’ne gitme şansım yok. Yol parası yok, orada çıkacak masrafa param yok. Isparta’da kimsemiz yok, kalacak yerimiz de yok” diye konuştu.

Uzun zamandır mücadele ettiğini belirten Piral, “Bu hastalıktan kurtulayım, ben başka bir şey istemiyorum. Güneşe çıkamıyorum. Güneşe çıkmam zaten yasak, çıktığımda başım dönüyor midem bulanıyor, bayılıyorum. Her zaman gölgedeyim. Toza da çıkmam, bir araba geçtiğinde toz çıkınca ağzımı kapatıyorum. Okula falan gidemedim ortaokulu okudum ama bu hastalıktan sonra liseye gidemedim” dedi. Piral,“ Hastalığım olmasaydı okumaya devam etseydim hedefim annemi kurtarmaktı. Doktor olmak istiyordum eğer iyileşirsem okula devam edip doktor çıkacağım. Tek söyleyeceğim şey Allah yardımcı olanlardan razı olsun. Benim tek istediğim bu hastalıktan kurtulmak ne olursunuz yardım edin. Yardım eden herkese dua edeceğim Allah nasip ederse de iyileşirsem okuluma devam edeceğim tek istediğim bu yeter ki bu hastalıktan kurtulayım aileme ve topluma faydalı bir birey olayım.” dedi.

Anne Naile Eker “Oğlumda SLE hastalığı teşhis edildi. Diyarbakır’a götürdüm, bir sene Diyarbakır’da kaldık. Diyarbakır’da oğlumun yaklaşık 3 metre boyu olacağı söylendi. Zaten eli ve ayağı büyüyor ve tedavi olması lazım. Bu hastalık, kanser gibi bir şey iç organlarını çürütüyor. Elleri atıyor tedavi olması lazım. Benim diğer oğlumda da çıktı ama onun sadece ellerinde çıktı.” dedi.

Oğlunun 17 yaşında olduğunu ve yaklaşık 6-7 yıldır bu hastalıkla mücadele ettiğini belirten anne Eker, oğlunun yüzde 70 raporlu olduğunu dile getirdi. Anne Eker, “ Durumum el vermiyor. Eşim yok, zaten geçimimi Savaş'ın maaşıyla sağlıyorum. Isparta’ya gitmesi lazım. Özel bir kemik hastanesi var orada ve tedavi görmesi lazım. Bize yaklaşık 20-30 bin denildi.” diye konuştu.

Anne Eker, “Oğlum ilik nakli olacak. Diyarbakır’da bir kız kardeşi var, orada ilikleri uyuşuyor mu diye bakılacak. Durumlar el vermediği için ilik uyumuna bakılamadı. Yardım için her yere başvurdum. Kaymakam dâhil gittim, durumumu izah ettim. Anlattım hepsini söyledim. Oğlumu hastaneye götürüp doktorlardan yazılı belge istediler. Ancak o şekilde yardım ederiz dediler. İmkânım olmadığı için gidemedim yapamadım öylece kaldık.” dedi.

Anne Eker, “Eğer Isparta’ya gitmek zorunda olursak kızımı da kemik iliği için götürmek zorundayım. Bir ilaç var. Onu aldı mı yaklaşık 8-10 gün yatırıyor. Bir de kalp krizi geçirme durumu var. Oğlum 2 kez geçirdi. Kriz sonrası dengesini kaybetti, dengesiz oldu oğlum. Tek isteğimiz oğlumuzun tedavisidir. Güneşe hasret, insana hasret bir yaşam sürüyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bize sahip çıksın. Bir anne olarak yalvarıyorum.” dedi.