//Nurettin Eryılmaz//

Adapazarı Belediyesi'nin büyük önem verdiği Ada Meydan Projesi kapsamına dahil edilmesi planlanan Hilmi Kayın İş Merkezi gündemdeki yerini koruyor. 

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Hilmi Kayın İş Merkezi'nin deprem görmüş ve hasar almış bir bina olduğuna dikkat çekerek, "Kentsel dönüşüm kapsamında burası riskli alan ilan edilebilir" derken, Hilmi Kayın İş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Enver Toçoğlu ise konuyla ilgili halk54.com'a yaptığı açıklamada, "Nasıl bir proje var, bizimle henüz görüşülmüş değiller. Burayı öyle yıkmak kolay bir şey değil. Binanın zemin güçlendirilmesi onarımı için 600 bin dolar para harcadık. Hilmi Kayın İş Merkezi şehrin en sağlam binasıdır" dedi.

Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar da belediye ile Hilmi Kayın İş Merkezi’nin yer aldığı bölgede başlanan Ada Meydan Projesi ile ilgili görüşünü Halk54.com'la paylaştı. Gürpınar, Ada Meydan Projesi'nin belediye arkası ve Migros'a doğru genişlemesini önerdi. 

Öte yandan Halk54.com ekibi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılması gündeme gelen Hilmi Kayın İş Merkezi'nde esnafa mikrofon tuttu. Esnaflar 'Biz bu binanın yıkılmasını kabul etmeyiz. Bu bina sağlam' tepkisini dile getirdi.