HALK54.COM/Şevval Geçin’in özel haberi

Hasan Alişan, yapmış olduğu oda seçim açıklamalarında “Elbette ki bildiğim, istediğim adam oda başkanı olur! İstemediğimiz olmaz bu kadar basit. Yanlışsa yanlış. Başkalarının yaptığı yanlışı takip ediyorum” demişti. Ardından Halk54’e konuşan Başkan Alişan, “Benim demek istediğimi aslında kimse anlamıyor. Her şeye rağmen demokrasi vardır. Adapazarı Belediye Başkanı Sakarya milletvekilleri vatandaşların kendi iradesiyle mi oluyor? Hayır. O seçimlerde tık yok ama bunu ben söyleyince olmuyor” dedi.

"BAŞKASI YAPARKEN İYİ, BEN YAPARKEN KÖTÜ"
Hükümet tarafından yapılan kayyum atamalarını örnek gösteren Başkan Alişan, “Ben de diyorum ki ben istediğim zaman istemediğim adam kazanamaz diyorum nasıl ki doğu ve güneydoğuna kazanmış kişiyi alıp kayyum atıyorlarsa, burada başkan ve vekil seçilirken demokrasi aranmıyorsa neden bizim meslek odamızda demokrasi aranıyor ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. Herkesin içindeki düşüncesini dışardan söylemeye çalışıyorum. O açıdan bir kez daha söylüyorum. Usul gereği budur. Elbetteki gelen kişinin kazanmasını isterim. Başkasının emeğine karışmak gibi bir düşüncem asla yok. Başkası yaparken iyi ben yaparken kötü. Ben kötü olmak istemiyorum, birileri beğenebilir beğenmeyebilir. Kimseyle bağlantım da yok göbek bağımda yok” ifadelerini kullandı.

"BEN DEMOKRASİ GÖREMİYORUM"
Yapılan atamalarda demokrasinin olmadığına dikkat çeken Alişan, “İsteyen başvuruda tabi ki bulunabilir. İnsanların oylarına tercihlerine karışmak değil konu. Bu ekip hareketiyken hem başarı isteyip hem de çaba olmayınca bir sonuç olmaz. Bir iş isteyip yerine başka birini koyduğumuzda başarı alamayız. Otoriter parti bunu yaparken kimse sesini çıkarmıyor ama bunu bizler yapınca herkes ayağa kalkıyor. Onlar yine konuşuyorlar demokrasi diye ancak ben demokrasi göremiyorum. Orada demokrasi yokken burada demokrasi mi arayacaklar?” şeklinde konuştu.