// Nurettin Eryılmaz’ın özel haberi //

İNFAZ YASASI’DAN YARARLANDI

Adapazarı’nda bir mahalle hırsızlık olaylarından isyan edince devreye Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri girdi. Mahalle halkını isyan ettiren olaylar serisi ise şöyle başladı. Koronavirüs nedeniyle çıkartılan ve halk arasında ‘İnfaz Yasası’ bilinen  "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından bir çok suçtan sabıkası olan Ahmet D. İsimli şahıs serbest kaldı.

NE BULURSA ÇALDI

Serbest kalan 35 yaşındaki Ahmet D. Adapazarı Güneşler Mahallesi Yeni Mahalle’de bulunan babasının evine geldi. Ancak bir çok suçtan sabıkası olan Ahmet D. Cezaevinden çıkar çıkmaz iddiaya göre hırsızlıklara başladı. Önce birkaç bisiklet, ardından bir evin demir olan sokak kapısı, çocukların paten ve bisikletleri, süt, ekmek, terlik, ayakkabı olmak üzere önüne gelen her şeyi çaldı.

MAHALLE AYAKLANDI

Mahalle sakinlerinin sonunda ayaklandı. Ahmet D.’nin evinin önüne gelen kalabalık Ahmet D.’ye tepki gösterdi. Mahalle sakinlerinin ayaklandığı ihbarıyla olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri önce vatandaşı dinledi. Ardından şüpheli Ahmet D.’nin evde uyuduğunu öğrenen ekipler Ahmet D.’yi gözaltına aldı. Mahalle sakinlerinin öfkeli bakışları altında ekip arabasına getirilen ve üstü aranan Ahmet D.’ye bazı vatandaşlar, “Sopalıksın Ahmet, yaktın bizi ve dayağı hak ediyorsun” diye bağırdı.

GÖZALTINA ALINDI

Polis arabasına bindirilen Ahmet D.’nin hırsız olaylarında kullandığı demir kesme makası ile çalıntı bazı malzemelere polis ulaştı. Bir evin çatısında bulunan demir kesme makası ‘delil’ olarak alındı. Sağlık kontrolü sonrasında Ahmet D. İsimli şüpheli Adapazarı Cumhuriyet Polis merkezi’nde sorguya alındı.

VE TUTUKLANDI

Sorgusu sonrasında bir kez daha sağlık kontrolünden geçirilen Ahmet D. Sakarya Adliyesi’ne sevk edildi. Burada Mahkemeye sevk edilen Ahmet D. hakim tarafından tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Cezaevinden çıktığı 15 günlük süre içinde 30-35 hırsızlık olayına karıştığı iddia edilen Ahmet D.’nin cezaevine girmesiyle mahalle sakinleri derin bir nefes aldı.

KABUSU ANLATTILAR

Öte yandan mahallede yaşanan o gergin ve sıkıntılı anları mahalle sakinleri Halk54.com kameralarına anlattı. Mahalle bakkalı İbrahim Karasungur, “Bu şahıs cezaevinden çıktı. Çıktığından beri 30-35 adet hırsızlık yaptı. Bu şahıs 7-8 bisiklet çaldı. 3 katlı binaya girdi, talan etti. Paten, çocuk arabası çaldı. Ben bakkal işletiyorum. Bakkalın güvenlik kameralarına evin kapısını çalarken, süt çalarken, bebek arabası çalarken yakalandı. Burada insanların başı belaya girecek” diye konuştu.

KAMERA KAYITLARI

Mahalle bakkalı Karasungur durumu sürekli polise ihbar ettiklerini belirterek,” Polisi arıyoruz bizden “delil” istiyorlar ve bizde kamera kayıtlarını veriyoruz. Şikâyetçi oluyoruz. Mağduruz. Şimdilerde sokağa çıkma yasağı var. Bakkala gelemiyorum. Ama bu şahıs benim bakkalımın tam karşısında” dedi.

MAHALLEYİ TALAN ETTİ

Hırsızlık mağduru olan Adem Çolakoğlu “ Çocuğumun bisikletti ve pateni çalındı. Yan koşumunda bebek arabasını çaldı. Çalan kişi mahallemizden ve kamera kayıtları var. Şikâyetçiyiz. Bu kişiden bıktık. Gereken yapılsın. Mahallede soymadığı ev kalmadı” dedi. Bir başka mahalle sakini Selman Mercan “Benim bisikletimi çaldı. Bu şahsın tutuklanmasını istiyorum. Mahallemizi kurutu. O hapishaneden çıkmadan mahallede sorun yoktu” diye konuştu.

BEŞ DAKİKADA TEMİZ

Ahmet D.’nin evcinin önünde toplanan öfkeli kalabalık arasında bulunan Coşkun Mercan ise mahalle de huzur kalmadığını söyledi. Kapının önüne terlik bırakamadıklarını belirten Mercan,” İftara 5 dakika vardı. Evin önüne bisikletimi bıraktım. İftardan sonra bulamadım. Bisikletim çalınmış. Mahallemizden Ahmet denen şahıs çalışmış. Görenlerde var. Bisikletimi geri getirsin. Şikâyetçiyiz” dedi.

BİR BABANIN ISDIRABI

Hırsızlık yaptığı iddia edilen Ahmet D.’nin babası Hasan D. İse herkesten dertli olduğunu belirterek, “Hırsızlık yaptığı iddia edilen şahsın babasıyım. Daha az önce bir yurttan aradılar ve oradan bisiklet çalmış. Oğlum uyuşturucu kullanıyor. Ne varsa kullanıyor. Askerden geldiğinden beri 10-15 yıldır uyuşturucu kullanıyor. Cezaevlerinde yatar, çıkar yine yatar” dedi.

UYUŞTURU İÇİN

Oğlunun uyuşturucu için hırsızlık yaptığını belirten baba Hasan D., “Sanırım uyuşturucu alabilmek için hırsızlık yapıyor. Ekmek aldığını dahi görmedim. Ekmeği bile başkalarından istiyorlar. Devlet bunları cezaevinden salıyor ama anneyi babayı hiç düşünmüyor. 18 ay önce eşim Selma’yı kaybettim. Annesi kahretti. Oğlumun yüzenden öldü. Onun acısıyla öldü. Annesi yıllarca bunlarla uğraştı. En sonunda çoklu organ yetmezliğinden öldü” diye konuştu.

YAŞAYAN ÖLÜYÜM

Dertli baba Hasan D., “Polise şikâyet ediyorum. Polis alıyor, cezaevine giriyor, çıkıyor yine aynısını yapıyor. Herkesin bisikletini, kilimini, ayakkabısını çalıyor. Kimi bunun için şikâyetçi olmuyor. Ama olan bana oluyor. Evin önüne geliyorlar. Ona bir iki tane vuruyorlar. Yazık günah, bir gün birisi vuracak bunu ama başına bela alacak. Mahalle sakinlerine üzülüyorum. Dayanmak zorundayım. Suçlunun yanında olmamam, oğlum kötü adam, bu kötü adam çevresini zehirliyor. Hep benim çevreme zarar veriyor. Yaşamak benim için ölümden bir farkı yok arattık. Allah’ıma yalvarıyorum benim canımı al diye” dedi.