// Nurettin Eryılmaz //

Adapazarı Yahyalar Mahallesi'nde ikamet eden 3 çocuk annesi Ayşe Cellek, eko bisikleti ile Sakarya Sebze ve Meyve Hali’nden aldığı ürünleri pazarda satarak evine ekmek götürüyordu. Bu sabah ürün almak için hale doğru evinden çıkan Cellek, ekmek teknesi olan eko bisikletinin yerinde olmadığını fark etti. Bir süre bisikletini arayan Cellek, bisikletinin çalındığını anlayınca soluğu Cumhuriyet Polis Merkezi’nde aldı.

Eşi hasta ve 1 çocuğu epilepsi hastası olan Cellek, ekmek teknesinin çalınmasıyla yaşadığı şoku Halk54.com’a anlattı. Cellek, “Evimin camın yanına Eko bisikletimi park ederek direksiyonunu kilitledim. Bisikletimi şarj ettim. Gece 02.30’da şarjı çıkarttım. Sabah 05.30’da Hal’e gitmek için kalktığımda Eko bisikletimin olmadığını gördüm” dedi.

Eko bisikletinin faturası dahil bütün evraklarının olduğunu anımsatan Cellek, “Bisikletimi ,28 bin TL borç ile aldım. Onunla sebze ve meyve taşıyarak evimin ekmediğini çıkartıyordum. Halen 15 bin TL borcu kalmıştı. Olay sonrasında polis merkezine gittim. Hırsızlardan şikâyetçi oldum. Bu hırsızlığı gören var ise ne olur ihbar etsinler. Elimden geldiği kadar ihbar edene ödül vereceğim” dedi.

Çoluk çocuğunun rızkını kazandığı ekmek teknesini çalanlara hakkını helal etmediğini belirten Cellek, “İhtiyaçları varsa ben onlara yardımcı olurum. Bana gelsinler. Ama bisikletimi getirmezler ise hakkımı da helal etmem. İki elim öbür dünyada ellerinde olur. Kadın başına kimseye muhtaç olmamak için çalışıyorum. Allah'tan korkuyorlarsa benim ekmek teknemi geri getirsinler” diye konuştu.

Yapılan ihbar sonrasında Cumhuriyet Polis Merkezi’nin yanı sıra Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri eko bisikletin bulunması için çalışma başlattı. MOBESE ve çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye alan polis ekipleri, hırsız veya hırsızların izini sürüyor.