// Nurettin Eryılmaz’ın özel haberi //

Kanlı olay Kocaali Hilal Caddesi’ne bağlı bir ara sokakta yaşandı. Tarla kenarındaki konteynır önünde yaşayan köpeği bir araç sürücüsü ezdi ve olay yerinden kaçtı. Olay sonrasında kanlar içindeki köpeğini bulan sahibi Yusuf Tunca hemen köpeğini hemen veterinere götürdü. Her yeri kırık olan köpeği Karasu’da bir veterinere götüren ve ardından  Sakarya Büyükşehir Belediyesi Barınağı’na getiren Tunca köpeğini burada tedaviye bıraktı. 

Yaşanan dehşet verici olay sonrasında köpeğini ezip kaçan şahıstan şikayetçi olmak için soluğu Kocaali İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde alan Tunca yaşadıklarını şöyle anlattı. Tunca, “Sabah 'Köpeğine araba çarptı' diye beni aradılar. Bende apar topar geldim. Geldiğimde köpeğin üzerinden araba geçmiş, köpeğin iki bacağı kırılmış, ağzı burnu kan içindeydi. Hayvan yerde adeta nefes alamıyor. Yani görseniz içiniz parçalanır. Köpeğim için veterineri aradım ve gereğini yaptım” dedi.

Polis merkezine gittiğinde hiçte hoş olmayan bir tutumla karşılaştığını ileri süren Yusuf Tunca, “Polis merkezine gittiğimde bana dış kapının dış mandalı muamelesi yaptılar. Bana 'Sen geç orda otur', 'onla mı uğraşacaksın' şeklinde baştan savmaya çalıştılar. Merkezde memurlar kahve, çay içiyor, türkü dinliyor. Bir şey diyince de atar gider yapıyorlardı. Ben ‘şikâyeti edemeyeceksem siz niye oradasınız o zaman?’ dedim ve Cumhuriyet Savcılığı’na gittim” dedi.

Tunca, “Savcılığa suç duyurusunda bulundum, savcılık şikâyetimi kabul etti. Polis Merkezi’ni de Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikâyet ettim. Buradan hayvan severlere de sesleniyorum. Köpeğimi ezeni bulalım, yakalatalım. Yakalatan arkadaşlara ufakta olsa bir ödülümüz olacak. Lütfen yardımcı olun. Yakalansın, cezasını çeksin” diye konuştu.

Kaza sonrası olay yerine gelen Yusuf Tunca o anları kameraya kaydederek yaralı köpeği ve olay yerini delillendirdi o anları üzüntülü ve ağlamaklı sesle anlattı.