HALK54.COM/Nurettin Eryılmaz'ın özel haberi

Hayvanlarla 10 yıl önce kurduğu dostlukla geçirerek sabaha kadar şehri dolaşan Talha Albayrak, 30 sokak köpeğini her gün pişmiş tavuk kanadıyla beslediğini söylerken, her bir köpeğin isminin olduğunu ifade etti. Albayrak, "Birbirimizi iyi anlıyoruz. Beni her tehlikeden koruyorlar"diye konuştu.

Hayvansever olan Sakaryalı Talha Albayrak, sokak hayvanlarına sahip çıkılması gerektiğini vurgularken, halk54.com mikrofonundan yetkililere çağrıda bulundu.

Kış ayının da gelmesiyle birlikte soğuk hava koşulları sebebiyle sokak hayvanları daha fazla yardıma ihtiyaç duyuyor. Yaklaşık 10 yıldır sokak hayvanlarına yardım etmeye çalışan ve onları evladı gibi sahiplenen Talha Albayrak, vatandaşlara bir kap su ve yemek bırakması çağrısında bulundu.

Albayrak, "Haftanın 2 günü pişmiş tavuk kanadı alıp sokak köpeklerine veriyorum. Onlar da benim çocuğum gibi. Bunlar da beni herkesten koruyor. 10 yıldır bunlarla beraberim. Hepsi bizim can dostumuz. Hepsine isim verdim. Onları çok seviyorum. Bana istem dışı bir hareket yapıldığında hepsi beni korumak için hamlede bulunur. Benim tek isteğim sokak hayvanlarına belediyelerin biraz daha yardımcı olması" dedi.