27-28 Haziran tarihlerinde yüz binlerce üniversite adayı YKS'ye girecek. Sınava sayılı günler kalırken, bir grup öğrenci, sınav başvuru süreci sırasında ücretini bankadan yatırmasına rağmen sistem hatası nedeniyle sınav başvurularının kabul edilmediğini fark etti. 

SOSYAL MEDYADAN YETKİLİLERE SESLENDİLER
Kendilerinde olmayan bir hata nedeniyle mağdur olan öğrenciler, seslerinin duyulması için sosyal medyadan yetkililere seslendi. Öğrenciler, "Lütfen en azından başvuruları olan öğrencilere tekrar para yatırma fırsatı tanıyın" diyerek yetkililerden yardım istedi. 

ÖSYM MAĞDURİYETİ GİDERDİ
Gerek sosyal medyada ve gerekse ulusal haber kanallarına seslerini duyuran öğrencilerin mağduriyeti, ÖSYM yetkilileri tarafından giderildi. ÖSYM yetkilileri, mağdur olan öğrencilere tek tek ulaşarak sınav ücretlerini yatırmaları halinde sınava girebileceklerini müjdeledi. 

Yaklaşık 45 öğrencinin mağdur olduğu adaylardan biri olan Sakaryalı İlhan Yürek, yaşadığı süreci anlattı. Yürek, "12. sınıf öğrencisiyim. Üniversite sınavına hazırlanıyordum. 14 Şubat 2020 tarihinde YKS sınavı için başvurumu okula yaptım akabinde babam 14 Şubat günü 140 TL sınav ücretini internet bankacılığından yaptı, işlemi gerçekleştirdi. Bugüne geldiğimizde arkadaşımın uyarısıyla sisteme girdiğimde sınav başvurumun bulunmadığını öğrendim. İşlemi yaptığımızı kanıtlayamıyoruz ama elimizde dekont olup banka hareketlerinde gözükmediği için başvurusu iptal olan arkadaşımda var. Zaten zor süreçten geçtiğimiz bu pandemi sürecinde bütün hayallerim yıkıldı. Ben ve mağdur arkadaşlarımın sınava girebilmesi için ÖSYM'den istediğimiz sınav ücretini yatırıp adaylığımızın gerçekleştirilmesini talep ediyoruz. Tüm yetkilerden mağduriyetimizi giderecekleri için şimdiden teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.