HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
Sakarya’da imamlık yapan Erol Gören’in 95 yaşındaki annesi Elmas Gören hayatını kaybetti. Anne Gören Trabzon Sayvançatak köyünde toprağa verildi. Ailesiyle birlikte cenaze töreni için Trabzon’a giden imam Erol Gören annesini gömdükten 2 gün sonra Kur’an-ı Kerim okuyup, dua etmek için mezarı başına geldi. İmam annesi için Kur’an-ı Kerim okurken bir anda ortaya bir yavru kedi çıktı.

Önce babası, sonra annesinin mezarı başında gezinen kedi ardından imamın sırtına sıçradı. Kedinin sırtına çıktığı imam ise Kur’a-ı Kerim okumasına devam ederken, o anda yaşananlar ise aile fertleri tarafından cep telefonuna an be an kayıt edildi. Annesi’nin tam bir kedi dostu olduğunu, hayatı boyunca hep kedileri beslediğini belirten imam Erol Gören Kur’na-ı Kerim okurken kedinin sırtına çıkmasından çok duygulandığını ifade etti.

Yaşadığı o anları anlatan Erol Gören, “Bütün ölmüşlerimiz ve annem için mezarlıkta Kur’an-ı Kerim okurken bir anda yavru beyaz kedi ortaya çıktı. Kedi annemin mezarı başına geldi ve ardından bir hamlede benim arkamdan sırtıma sıçradı. Arkamda saçımı severcesine yaladığını hissettim ama Kur’an-ı Kerim okumayı bölmedim. Bizim dinimizde, İslam inancımızda hayvan hakkı çok önemledir. Hayvanlara saygı, sevgi, merhamet çok önemli olduğu için hiç ses etmedim ve Kur’a-ı Kerim okumaya devam ettim” diye konuştu.

Gören, “Okumam bitikten sonra kediyi alıp sevdim. Daha önce hiç görmediğimiz o kediyi yere bıraktım. O anları aile fertlerim ise kameraya çekmiş. Annem kedileri çok severdi. Hayvanları çok severdi. Köyde hep onları besler doyururdu. Annemin “Pastik” diye bir de kedisi vardı. Kedi dostu olan annem bütün ailemize ‘hayvanları doyurun. Aç bırakmayın’ diye nasihat ederdi. Bende görev yaptığım yerde kapıda 4-5 kedim var” dedi.

Bu yaşadığım olayın manevi literatürde yorumlanacak çok şeyleri olduğunu anımsatan imam Gören, “Ben anamın hayır duasını çok aldım. Bana anam çok dua etti. Bu nedenle bu olayı annemden aldığım duaların bir işaret olarak düşünüyorum.  Herkesin hayvanlara sahip çıkmasını, şefkat göstermesini, merhamet göstermesini istiyorum. Şefkatli olmamız gerekir. Elimizden geldiği kadar hayvan hakkı insan hakkına değer vermeyi bilelim” diye konuştu