HALK54.COM/Hüseyin CUMALI'nın özel haberi
Tarih 3 Temmuz’u gösteriyordu. Hendek Yukarıçalıca Mahallesi’nde bulunan Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda arka arkaya 2 ve ardından 1 büyük patlama meydana geldi. Böylesi ilk kez oluyordu ve Sakarya’da yer yerinden oynadı. Herkes deprem olduğunu zannedip sokağa fırladığı o anlarda ekipler çoktan havai fişek fabrikasına doğru yola çıktı.

İşte o anlarda Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü’de ekiplerle birlikte yola çıktı. Çünkü patlama büyüktü ve sağlığın b.aşındaki isme o anda bilgi verilmişti. 112 Acil Servis Komuta Merkezi “Hendek, Akyazı, Geyve, Arifiye Adapazarı-1, Adapazarı-2, Adapazarı-3 ve diğerleri” diyerek bütün ambulansları bölgeye sevk ediyordu.

Çok kısa süre sonra il Müdürü Öğütlü fabrikaya geldi. Bir yandan patlamalar devam ederken, bir yandan da ambulanslardaki sağlıkçılar yaralıları hastanelere taşımaya uğraşıyordu. Sakarya’daki bütün ambulansların sevk edildiği olay yerine takviye ambulanslar sevk edilmesi için gerekli koordinasyonda sevk edilmesi için komuta merkezi sürekli çağrı yapıyordu.

Fabrika içine ilk girenler arasında bulunan ve onlarca yaralının acı içinde kıvrandığını gören Öğütlü, ekiplerin başında uzun süre görev yaptı. Patlamaların sürdüğü o anlarda koordinasyonu sağlayan Öğütlü bir ara gördüğü o korkunç manzara karşısında büyük üzüntü yaşadı. Gözleri dolan, kelimeleri boğazına düğümlenen Öğütlü’nün üzüntüsüne ortak olan ise Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu oldu.

Bir yandan sıcak anlarda ekiplerin koordinasyonunu sağlayan, bir yandan yaralıların hastanelere ulaşması için çalışan, bir yandan ise yaralarla ilgilenen Doç. Dr. Aziz Öğütlü’nün duygu dolu o anları Halk54.com objektifine işte böyle yansıdı. 

Sonuç olarak böylesine korkunç bir patlama ve sonrasında 126 yaralının yaşam ile ölüm arasında verdiği mücadele sırasında Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü ile ekibi canla başla çalıştı. Fabrikanın içinde yaşam savaşı veren yaralılara o sıcak anlarda yapılan müdahalenin fotoğrafları olmasa da İl Müdürü Öğütlü’nün fabrika dışına çıktığı anda yaşadığı üzüntü ve yıkım içerdeki korkunç tablonun bir göstergesi oldu.