HALK54.COM/Hüseyin CUMALI'nın özel haberi

O GÜN NE OLMUŞTU!
Sakarya Hendek’te Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda geçen 3 Temmuz günü büyük bir patlama yaşandı. Yaşanan patlamada 7 kişi hayatını kaybederken, 126 kişi yaralandı. Olayın yaşandığı gün herkes fabrika içinde ve dışında çaba sarf ederken, kısa adı MÜSİAD olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği başkanları da Hendek’e geldi.

YEMEKTE BULUŞTULAR
Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası sahibi ve aynı zamanda MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı olan Yaşar Coşkun’a destek olmak için gelen başkanlar fabrika çevresinde, hastanelerde veya ailelerin evlerinde mağdurlara yardımcı olmak yerine Hendek Bayraktepe Tesislerindeki yemekte bir araya geldi. Hem de patlamanın en sıcak dakikalarının yaşandığı o anlarda bir yemekte buluştular.

BÜYÜK TEPKİ
Bu buluşma sosyal medyada bir MÜSİAD Başkanı tarafından paylaşılınca Sakarya basınında geniş yankı buldu. Sosyal medya kullanıcılarında tepki gösterdiği bu yemek sonrasında MÜSİAD Başkanları ‘biz ne yapabiliriz için bir araya geldik’ dese de bu söylemler toplumda pek karşılık bulamadı.

ÇIĞ GİBİ TEPKİ
Fabrika ve hastanelerde can pazarı yaşandığı o saatlerde MÜSİAD başkanlarının rüzgarıyla ünlü Bayraktepe tesislerindeki toplantısına ulusal basında da tepki sürürken Hendek Belediyesi ‘inanın yemeğin bizimle bir alakası yok’ açıklaması yaptı. Günlerce konuşulan ve büyük tepki alan bu yemek İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık'ın Youtube kanalında da konuşuldu.

BELEDİYENİN YANINDA
İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık ile gazeteci Abdurrahman Uzun kendi bakış açılarından durumu değerlendirdi. Gazeteci Uzun’nun ‘o anda bölgeye kimse sokulmuyor. Bu nedenle MÜSİAD Başkanları Hendek Belediyesi’nin yanındaki bir tesiste bir araya geldi” sözleri aslında bölgeyi ve yaşananlara tam hakim olmadığının göstergesiydi. 

EKSİK BİLGİLERLE
Bilindiği gibi Bayraktepe, Hendek Belediyesi’nin yanındaki bir sosyal tesis değil. Hendek dışında ve adından da anlaşıldığı  gibi tepenin üzerinde bir tesis... Yine ‘o anda bölgeye kimse sokulmuyor’ sözü de gerçeği yansıtmıyor. Bilindiği gibi patlamanın ilk anından itibaren fabrikanın hemen girişi ve çevresi görevliler, vatandaşlardan geçilmiyordu. Gazeteci Uzun eksik bilgilerle MÜSİAD’ı savunduğu programda Sakarya basınıyla ilgili şok bir iddiada bulundu.

KİM BU GAZETECİ!
Patlama sonrasında bölgeye kimsenin alınmadığını, bu nedenle MÜSİAD başkanlarının Bayraktepe de buluştuğunu, çayın yanında bir şeyler atıştırırken başkanların ‘neler yapabiliriz’ değerlendirmesi yaptığını anlatan gazeteci Uzun, Sakarya basınından bir gazetecinin olayı çarpıttığını ileri sürdü.

RÜŞVET İSTEMİŞ!
Uzun, “Basın burada bir şey yapıyor. Çokta dillendirmek istemiyorum. Basında bir arkadaşımız, Sakarya’da. Muhalif olan bir basın, bu fotoğrafı o servis ediyor. Kendisi MÜSİAD yetkililerine şöyle söylüyor ‘ben bu fotoğrafı bu şekilde servis ediyorum. Ama benim ihtiyaçlarım var. Onları karşılarsanız, ben bu fotoğrafı servis etmem’ diyor. MÜSİAD yetkilileri ise ‘yürü git’ diyor o gazeteciye... Fotoğrafın da alındığı yer belli” dedi.

REKLAM PEŞİNDELER
İddialarını sürdüren gazeteci Uzun, “Ensar Vakfı olayından Cumhurbaşkanı’na yürüyenler, şimdi de MÜSİAD üzerinden Cumhurbaşkanına yürümek istiyorlar” dedi. Uzun, MÜSİAD başkanlarına da basına malzeme verdiği için tepki gösterdi. Uzun, “Fotoğrafı Bursa şubesi servis etti’ derken, Hadi Özışık ise, “reklam peşindeler. Gitti gördük” dedi. 

APTAL APTAL
Uzun, “Sosyal medyayı böyle aptal, aptal kullanırsan böyle olur” diye konuştu.