Kaynarca ilçesine bağlı Müezzinler Mahallesi’nde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Müezzinler Mahalle Muhtarı Saffet Kansu, 7 ay içerisinde 2 kez İlçe Müftülüğüne mahalledeki cami imamının görevden alınması için dilekçe verdi. Yapılan soruşturma sonrasında imam görevine devam ettirildi.

Cami imamının çocuklara ve cemaate kötü davrandığı öne süren Müezzinler Mahalle muhtarı ve sakinleri, imama küserek, görevinden alınmasını istediler.  Ancak geçen süre içerisinde imam görevden alınmayınca mahalleli tepki göstermek ve gündeme gelmek için mahalledeki kahvehane önünde açık havada namaz kıldı.

Mahalle sakinleri, imamı köyde istemediklerini belirterek, İl Müftülüğünün ve Sakarya Valiliğinin duruma el koymasını istedi.

İlçede yaşanan şaşırtan olayla ilgili Halk54.com editörüne konuşan Müezzinler Muhtarı Saffet Kansu, “İmama küstük. Cemaate ve çocuklara iyi davranmıyor. 7 ay içerisinde 2 kez dilekçe verdim, görevden almadılar. Bizde dikkat çekmek ve tepki göstermek için cemaatle dışarıda namaz kıldık. Müftülüğe verdiğim dilekçede her şey yazıyor” dedi.