HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
15 Ağustos günü Hendek Bayraktepe Mahallesi'nde meydana gelen olayda, zihinsel engelli Recep Öğrek'in çok sevdiği müzik çaları, ikamet ettiği bölgedeki komşusunun çocuğu tarafından iki kez bozuldu. Bunun üzerine Öğrek, çocuğa bozulan müzik çalarının yaptırılmasını aksi takdirde babasına şikayet edeceğini söyledi. İddiaya göre, çocuğun bu sözleri babasına söylemesi üzerine çocuğun babası K.A., Recep'i 2 kişiyle birlikte kafasını defalarca tekmeleyip darp etti. Darp sonucu ağır yaralanan Öğrek, ihbar üzerine gelen ambulansla kaldırıldığı Hendek Devlet Hastanesinde ilk müdahale sonrası Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Burada ameliyat edilen Öğrek, daha sonrasında Gebze 100. Yıl Hastanesine sevk edilerek yoğun bakıma alındı. Burada 11 gün yaşam mücadelesi veren Recep Öğrek, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Öğrek'in ölümü, ailesini ve sevenlerini yasa boğdu. Öğrek'in cenazesi, yarın Bayraktepe Mahallesi'ndeki hanesinde kılınacak cenaze namazının ardından Hendek Aile Kabristanlığında toprağa verilecek. 

Recep Öğrek'in ölümüyle büyük acı yaşayan Öğrek ailesi, Halk54.com'a konuştu. Acılı aile, Recep'i darp ederek ölümüne neden olduğu gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra 2 kere serbest bırakılan K.A.'nın cezalandırılmasını istedi.

Recep Öğrek'in babası Kemal Öğrek, halk54.com mikrofonlarına yaptığı konuşmada, "50 metre aşağıda komşumuz var. Komşularımız Recep'i yere düşürerek kafasını çiğneyip darp ediyorlar. Oğlum Recep'in müzik çaları vardı. Komşumuzun çocuğu bu müzik çaları bozdu. Recep'te çocuğa 'müzik çalarımı yaptırın yoksa sizi parka sokmam' dedi. Çocukta bunu gidip babasına 'Recep beni parka sokmayacak, beni incir ağacına bağlayacak' diye anlattı. Daha sonra çocuğun babası Recep eve gelirken kendi 2 adamıyla birlikte Recep'i yere yıkarak darp ettiler. Kafasını tekmelediler. O sırada tesafüden yoldan geçen 2 kişi olaya müdahale etmek istedi ama onlarada saldırıyorlar. Yarım saat Recep'i o şekilde bekletmişler. Ben gittim kapısına 5 kişi birden bana da saldırdı. Daha sonra ambulansı bekledik yarım saat sonra geldi. Recep'i hastaneye götürdük. Gidiş o gidiş. Recep Gebze'de yoğun bakımda 11 gün kaldı. Saldıran kişi gözaltına o gün alındı ve o gün serbest bırakıldı. Adalet istiyorum. O şahsın cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Olay esnasında oradan geçen sağlıkçı Serkan Turan ise "Biz olaya Recep'in düştüğü anda olaya müdahil olduk. İşim gereği sağlık eğitimi almıştım. Durdum yardım etmek istedim. Önce Recep'i yan yatırdım nefes almasını sağladım. Kendinde değildi. Sonra hemen 112'yi aradım. Ondan sonrası malum." şeklinde konuştu.

Recep'in dayısı Ahmet Özen, "Recep'in dünyası müzik çalardı. Zanlıların birinin çocuğu Recep'in cihazını bozuyor. Recep 1 sefer yaptırıyor cihazını 150 liralık bir masrafla. İkinci sefer çocuk yine bozuyor cihazı. Bu sefer Recep 'babana söyleyeceğim seni' diyor. Ondan sonra Recep'i ne şekil bir hırpaladılarsa yarım saat yerde kalıyor. Hiç ambulans felan aramıyorlar. Tedaviyede müsade etmiyorlar. Zanlılar ilk gece tutuklu kalıyor ikinci gece serbest kalıyor. Gereğinin yapılmasını istiyoruz." dedi. 

Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Emriye Köse, "Çok canımız yanıyor, çok canımız acıdı. Recep'i dövüpte bu hale getirenlerinde kanun tarafından inşallah canları yansın. Adalet istiyoruz." dedi.