//Nurettin  Eryılmaz'ın özel haberi//

Halk54.com Haber müdürümüz Nurettin Eryılmaz’ın hazırlayıp sunduğu özel haber programına Gazeteci Levent Öztürk konuk oldu.

Ekonomiden mezun olduktan sonra muhasebeci olmak için araştırma yaparken Dünya Gazetesi bürosunda gördüğü ilan ile basın dünyasına adım attığını aktaran Öztürk, "1993 yılında TGRT yayınlanan haber programına başladım. Doğuda bir röportaj için gittiğimizde ekip ile bölücü terör örgütü bizi silah zoru ile kaçırdı. 3 ay bizi rehin tuttular. NATO’nun Afganistan’a müdahalesini yakından takip edip haber bültenlerine taşıdım." dedi.

Gürcistan'daki savaşta bulunduğu aracın ateş altında kalması sonucunda bir gözünü kaybeden Öztürk, meslek hayatında yaşadığı bu durum sonrasında mesleği bırakmanın aklından bile geçmediğini, mesleğe daha çok bağlandığını anlattı. Öztürk, "Yardım kuruluşları ile savaş bölgelerinde edindiğim tecrübeler ışığında yardım çalışmaların içinde bulunuyorum." dedi.

Savaş muhabiri olmak isteyenlere de önemli tavsiyelerde bulunan Öztürk, "Gazeteci gördüğünü doğru bir şekilde haber yaparak aktarır “ diye konuştu

LEVENT ÖZTÜRK KİMDİR?
1989 yılında Dünya gazetesinde mesleğe ilk adımını atan Levent Öztürk 1993 yılında TGRT‘de yayınlanan Yankı programıyla TV haberciliğine başlamıştı. İnterstar, Kanal6, NTV Yurt Haberler Servisi,Kanal 1-Habertürk, Kanaltürk haber merkezlerinde görev yapan Öztürk 2009 yılında TRTTÜRK’e transfer olmuş İslamabad temsilcisi olarak 5 yıl görev yapmıştı. Bin Ladin Operasyonunu ilk kez canlı yayınla olay yerinden aktaran TV muhabiri olan Öztürk, Taliban’ın kalesi olan Weziristan’a da giren ilk uluslararası gazeteciler arasında bulunuyor. Libya’da Kaddafi dönemi ve sonrası yaşanan gelişmeleri, Filipinlerdeki Hayyam kasırgasını da canlı yayınlarla ve özel haberleriyle akratan Öztürk,Afganistan’da NATO müdahalesi ardından bir çok özel haber ve yayın da gerçekleştirdi. 2014 yılında Kudus’te görev yaparken görevinden ayrılarak  uluslararası yardım kuruluşlarıyla birlikte Suriye krizinden etkilenen mültecilere yönelik projelerde görev yaptı. Öztürk 2015 yılında yine TRTTÜRK’te yayınlanan haftalık Haber Ajandası programında özel dosyalar hazırlıyordu. 1994 Rafet Genç Haber ödülü,2009 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti En iyi Tv haber ödüllerinin de sahibi Öztürk Taliban,El Kaide ve son dönemde yine Afganistan’da etkin olmaya başlayan DAEŞ-Khorasan kolu ile ilgili  araştırma ve özel haberler hazırlıyor.

TRT haber'de Pakistan ve Afganistan muhabirliğini sürdüren Öztürk, aynı zamanda Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Acil yardımlar koordinatörü olarak dünyanın farklı coğrafyalarında insani yardım çalışmaları yürütüyor. Öztürk, TRThaber'de yayınlanan Yardım Konvoyu programı yapımcı ve sunuculuğunu da yaptı.