// Nurettin Eryılmaz //

Hendek’te yaşayan Ayşe ve Fatma Atay, Hendek Belediyesi’nin çöplüğü kapatılınca ortada kalan sahipsiz hayvanlara 15 yıldır bakıyorlar. Artık yeterli yiyecek toplayamadıklarını söyleyen kardeşler hayvanseverlerden destek bekliyor.

Hüseyinşeh Mahallesi’nde yaşayan Ayşe Atay ve Fatma Atay kardeşler 15 yıldır en az 300 köpek ve 60 kediye bakıyorlar. Kazanlarla yemek pişirip 10 ayrı noktaya yemek götürüp beslemeye çalışıyorlar. Artık hayvanları beslemekte zorlandıklarını söyleyen kardeşler hayvan severlerden yardım istiyor.

SEVGİ DEĞİL MERHAMET

Hayvanları, çok sevdikleri için değil, merhamet duygusuyla, onların çaresiz haline dayanamadıklarını anlatan Atay kardeşler, yaşadıklarını şöyle anlattılar. Ayşe Atay:“Sevgiden değil merhametten yapıyorum. Ben bir tane yavru alıp büyütmedim kapıya getirip atıyorlar. Biz de yolda yaralı görüyorsun alıp bakıyorsun öylelikle 15 yıldır hayvanlara bakıyoruz. Bahçemizde 13 adet köpek var kedilerimiz var. Ormanda sahipsiz baktığımız yaklaşık 300 tane köpek var. 60 adet sokak kedisi var. Merhametten acıyıp alıp bakıyoruz. Çöpe atılan yavru köpek, kedi var. Nasıl almayayım nasıl bakamayayım insanlar çok acayip, atıyorlar köpekleri ben de dayanamıyorum.

EKMEK YARDIMI

Bize bir hayırsever çorbalık, ekmek gönderiyor. Eğer o göndermezse hiçbir şey yapamıyoruz. Bizim derin dondurucuya ihtiyacımız var. Kışın yemek kaynatamadığımızda acil günlük 9 paket mamaya ihtiyaç var. En az 10 ayrı yere köpeklere giyecek götürüp vermemiz gerekiyor. Ormandaki hayvanlar uyuz ilacı gerekiyor. Belediyenin gücü yok, destek almıyoruz. Hayvanlara bakıyoruz diye insanlar belediyeye bizi şikayet ediyor. Bizde belediyeye gidip yardım istersek bizi suçlayacak gibi geliyor” dedi. Yeterli yiyecek toplayamıyoruz Fatma Atay: “Ben hayvanlara yemek kaynatıyorum. Eskiden belediye çöplüğü vardı. Orası kapatılınca hayvanlar aç kaldı. Günde 200300 ekmek hazırlıyorum. Sulu et yemeği kaynatıyorum. 10 ayrı yere bu yiyecekleri bırakıyorum. Su götürüp bırakıyoruz. Merhamet ediyoruz onun için bakıyoruz hayvanlara. Oradan geçerken hayvanları görüyordum baktıkça dayanamadım. Birini ikisini alıp götüreyim derken çoğaldılar. Muhtaç hayvanlar karşıma çıktı. Kiminin ayağı kırık kimin gözü görmüyor. Annesinden ayrılmış, yavru bebeklere dayanamadım. 2 yıldır hekim yiyecek gönderiyor, Yardımsever bu sıralarda sadece yemekleri verdi. Biz de nakliye parası verip buraya yiyecekleri getirip kaynatıyoruz. Bazen bir kazan bazen iki kazan her gün kaynatıyoruz.

ARTIK YİYECEK TOPLUYOR

Bir gün pişireceğim bir gün pişirmeyeceğim en azından yaşayabilecekleri kadar yesinler. Yardım severlerden hayvanlarımız için yiyecek desteğine ihtiyacımız var. Kuru mama, et, makarna, ekmek olsun ihtiyacımız var. Destek bekliyoruz.