Pamukova Saadet Partisi Büyükşehir Meclis Üyesi Ahmet Şen, ilçedeki pazar yeri sorununu meclis gündemine taşıdı. 

Son günlerde Pamukova'da kapalı pazar yeriyle ilgili kendilerine istişare edilmeden yer belirlendiğini dile getiren Şen, "Pamukovamızın önemli problemleri arasında olan Sakarya'daki bütün ilçelerde olmasına rağmen maalesef kapalı pazarımız yok. Son zamanlarda kapalı pazarla ilgili bizlerle istişare edilmeden yer belirlendi. Bizde Saadet Partisi Belediye meclis üyeleri olarak siyasileri, vakıfları, halkı ve pazarcı esnafını hızlı bir şekilde ziyaret ettik. Ziyaret ettiğimiz kişilerden bu yer hakkındaki düşüncelerini aldığımızda yüzde 90 oranında uygun olmadığını bizlere bildirdiler. En uygun alan olarak yüzde 90 oranında Pamukova'da 75'inci İlköğretim Okulu'nun olduğu alanı söylediler. Bu alan 6 bin 841 metrekare yer ve dört tarafı çevresi yol. İnşallah özellikle sayın başkanımızdan bu konuda destek istiyoruz. Gerçekten Pamukova'nın buna ihtiyacı var. Bu yapacağımız projeyle 1 taşla 4 kuş vuracağız. Çünkü hem kapalı pazar olacak, hem otoparka hitap edecek, hem düğünler yapılacak. Başkanımızın bu projeye gerekli desteği vereceğine inanıyorum" dedi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Başkan Ekrem Yüce ise "Sayın belediye başkanımızla bu konuyla ilgili belirlemiş olduğu bir kaç yeri beraber inceledik. Tabi ki burada karar verecek olan Pamukova Belediye Başkanımız, halk ve meclis üyelerimizdir. İncelediğimiz yerlerle alakalı Başkanımıza 'Şu yer fiziki olarak, teknik olarak mükemmel. Toplumsal kamu yönde biraz sanki vefası var. Diğer yer toplumsal kamu yönde fevkelade, ama fizik olarak uygun değil' dedim. Makul neyse onu yapalım. Şuan hazır yerler var önce buralar değerlendirilsin, daha sonra da dediğiniz yer konusunda çalışma yapalım" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?
Pamukova Belediye Başkanı Övün ile bir tek AK Partili Meclis Üyelerinin katılımıyla birliktie yapılan toplantı da kapalı pazar yeri olarak tren istasyonu yanındaki Fatmahanım Okulunun yanındaki bölgede karar alınmış, belediye ekiplerince yapılan çalışmayla zemin düzleştirilen yeni pazar yerine Pamukova esnafı tepki göstermişti. 

Şehir merkezinden uzak ve yeterli görülmeyen yeni pazar yeriyle ilgili olarak Başkan Övün ile görüşmek isteyen esnaf, Başkan Övün'den "Sizinle konuşacak bir şeyim yok" cevabı almıştı. Başkan Övün bu sözünden sonra çekip gidince ortam bir anda gerilmişti. Hep birlikte Övün'ü protesto eden esnaf daha sonra Kaymakamlık önüne yürümüştü.